Categorized | Social

Marș pentru unirea Moldovei cu România, la Chișinău

În ultima zi a săptămânii trecute, duminică 25 martie, în capitala Republicii Moldova, a avut loc un marș al unirii, cea mai mare manifestație de acest fel din ultimii ani. La eveniment au participat peste trei mii de persoane cerând unirea cu România.

Marşul a început la Academia de Ştiinţe din Chișinău şi s-a încheiat în scuarul Operei naţionale, cu hora unirii. Evenimentul a fost organizat de Partidul Naţional Liberal, Platforma Civica Acţiunea 2012 şi Consiliul Unirii, o structură neguvernamentală care promovează unirea Republicii Moldova cu România.

Marşul a fost organizat și cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Evenimentul nu a fost însă lipsit de incidente.

Participanții au fost îmbrânciți de un grup de contramanifestanți reprezentanți ai Partidul Patrioţii Moldovei, formaţiune care militează pentru promovarea moldovenismului.

Poliția a intervenit separând cele două convoaie. Cu toatea cestea, o femeie din rândul contramanifestanţilor a aruncat cu ouă în participanţii la marş.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 3995 posts on Presa Oradea.


Contact the author

2 Responses to “Marș pentru unirea Moldovei cu România, la Chișinău”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Cronica de Iași, Realitatea.net, B1 TV, Evenimentul Zilei, HotNews, Puterea, Jurnal de Botoșani, Oradea press, Exclusiv News, Romanian Global News. Like this:LikeBe the first to like this […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Editorial