Categorized | Social

Rechinii imobiliari despăgubiți de Primărie. Proiectul noului Parc Salca, deblocat

Primarul Ilie Bolojan a anunţat marți, 27 martie că municipalitatea a înlăturat ultimele obstacole din calea realizării parcului Salca, administraţia orădeană având acum posibilitatea de a depune toate documentaţiile necesare la Fondul pentru Mediu pentru a porni procedura de implementare a realizării parcului.

Primăria Oradea a depus încă de anul trecut un proiect de cofinanţare la Administraţia Fondului pentru Mediu, pentru amenajarea terenului de aproximativ 4 hectare de la strada Meiului până la pârâul Peţa.

Acest proiect a fost aprobat, însă nu a putut fi demarat din cauza unor persoane fizice şi juridice care contestau proiectul, cerând despăgubiri pentru terenurile deţinute în zonă.

„În aceste zile, municipalitatea a găsit o formulă pentru ca toate persoanele în cauză să fie despăgubite, asigurându-le spaţii în alte locuri din oraş.

Astfel, putem debloca acest proiect şi în perioada imediat următoare vom depune documentaţia necesară la Fondul de Mediu, pentru ca proiectul să fie finalizat anul viitor”

a declarat primarul Ilie Bolojan.

În cadrul proiectului se va amenaja un spaţiu de recreere şi de timp liber adecvat zonei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Rechinii imobiliari despăgubiți de Primărie. Proiectul noului Parc Salca, deblocat”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult