Categorized | Social

Parteneriat Bihor – Hajdú-Bihar pentru dezvoltarea mediului local de afaceri

Pentru a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri local, Primăria Oradea va realiza o bază de date comune cu IMM-urile din Bihor şi Hajdú-Bihar și va organiza două forumuri cu tematică de business şi două expoziţii tematice (la Debrecen şi la Oradea), precum şi două sesiuni de formare pentru reprezentanţii IMM-urilor. Toate aceste într-un proiect internațional prin care se va crea o reţea transfrontalieră de cooperare.

Zona Metropolitană Oradea (ZMO) a iniţiat recent proiectul„Pregătirea şi crearea unei reţele transfrontaliere de cooperare a mediului de afaceri din judeţele Bihor şi Hajdú-Bihar” CBBCN,  implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Romania 2007-2013.

Deschiderea proiectului a avut loc miercuri, 28 martie, în Sala Mare a Primăriei Oradea, cu participarea rerezentanţilor administraţiei locale, a Zonei Metropolitane, a Camerei de Comerţ Hajdú-Bihar, a Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, precum şi reprezentanţii sferei economice din Oradea şi judeţ.

La deschiderea evenimentului Ciprian Barna, directorul general al ZMO a prezentat generalităţile  proiectului precum şi ideile de bază care au stat la iniţierea conferinţei.

„În realizarea acestui proiect am pornit de la probleme comune, precum lipsa de platforme sau alte modalităţi care să stimuleze cooperarea şi interconectarea întreprinzătorilor de la nivelul celor două judeţe, intensitatea relativ scăzută a relaţiilor economice transfrontaliere sau informaţia incompletă sau necorelată despre IMM-uri disponibilă pentru companii locale.

Cu scopul de a reduce sau elimina o parte din problemele mediului antreprenorial mai sus amintite de la nivel transfrontalier am luat decizia de a implementa şi de a iniţia acest proiect transfrontalier”

a menţionat Ciprian Barna.

Viața economică a orașului nu se poate dezvolta fără sprijinirea investitorilor

Prezent la eveniment, viceprimarul Florica Cherecheş a prezentat pe scurt iniţiativele administraţiei locale pentru a susţine dezvoltarea economică a oraşului. Conform viceprimarului, intenţia Primăriei Oradea este de a elimina deficienţele economice din ultimii ani din municipiu, pentru acesta iniţiind o serie de măsuri şi priorităţi.

Printre măsurile şi priorităţile iniţiate, Florica Cherecheş a menţionat relansarea vieţii economice prin înfiinţarea parcurilor industriale din Oradea, dezvoltarea infrastructurală atât a oraşului cât şi a parcurilor industriale, elaborarea unor politici fiscale pentru sprijinirea investitorilor, asigurarea şi crearea condiţiilor necesare pentru activităţile economice, susţinerea centrului de afaceri, a micilor producători şi a agenţilor economici.

„Cu cât creem condiţii mai bune pentru investitori, cu atât va creşte viaţa economică din oraş. Nu vom putea dezvolta viaţa economică decât dacă ne susţinem reciproc şi vom crea condiţiile necesare activităţii agenţilor economici. Administraţia orădeană este deschisă în continuare pentru orice dialog cu investitorii şi mediul de afaceri”

a declarat viceprimarul Cherecheş.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Parteneriat Bihor – Hajdú-Bihar pentru dezvoltarea mediului local de afaceri”

  1. Adrian spune:

    Buna ziua. De curand, a parut un articol foarte interesant referitor la exploatarea gsazelor de sist: ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6-13/bihorul-stors-de-gaze-judetul-e-tinta-unor-firme-multinationale-care-vor-sa-extraga-gaze-de-sist-printr-o-tehnica-distructiva-100543.html .Daca va rugam, cand aveti ocazia va rog scrieti despre acest subiect inediat, care cu adevarat ne afecteaza chiar pe TOTI. De asemenea, orice noutate legata de aeroport e binevenita! MULTUMIM SI VA DOERSC NUMAI REUSITE!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult