Categorized | Social

Borbély și Bolojan au pus țara la cale, la Oradea

În cursul zilei de joi, 29 martie, ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a efectuat o vizită la Primăria Oradea, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii instituţiei, primarul Ilie Bolojan şi viceprimarul Rozália Biró. Ministrul a fost însoţit de consilierul local Pásztor Sándor, directorul Administraţiei Bazinale de Apă.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de proiectele pe care Primăria Oradea le derulează în parteneriat cu Ministerul Mediului, precum şi proiectele europene gestionate de Autoritatea de Mediu din subordinea ministerului.

De asemenea, au fost clarificate detalii legate de proiectul de Modernizare a Sistemului de Termoficare Urbană a municipiului Oradea, gestionarea deşeurilor din Bihor, precum şi aspecte care ţin de derularea urgentării procedurii de absorbţie pe POS Mediu, proiectele derulate şi cofinanţate prin Administraţia Fondului de Mediu.

Totodată, primarul Ilie Bolojan şi ministrul László Borbély au discutat şi stadiul proiectului de extindere a Grădinii Zoologice, a proiectului de amenajare a parcului Salca şi proiectul APAREGIO.

Ministrul Mediului şi Pădurilor s-a arătat interesat de proiectele desfăşurate de municipalitate şi a promis că va sprijini în continuare iniţiativele administraţiei locale.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Borbély și Bolojan au pus țara la cale, la Oradea”

  1. Andreea Ionescu spune:

    PARC CU ILEGALITATI

    – fie ca documentatia a fost depusa in sesiunea din septembrie 2009 in conditiile in care terenul nu avea situatia juridica clara; in aceasta situatie declaratia pe proprie raspundere fiind eronata. In plus daca proiectul a fost aprobat, aprobarea s-a facut contrar Ghidului de Finantare

    – fie ca documentatia a fost depusa neoficial in urma cu un an, deoarece se declara ca proiectul este castigator, terenul neavand situatie juridica clara atat declaratia pe proprie raspundere cat si aprobarea proiectului sunt neconforme cu Ghidul de finantare al programului

    – fie ca declaratiile din presa sunt pur si simplu anunturi electorale, fara a realiza implicatiile ilegalitatilor administrative

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult