Categorized | Social

Lucrări complementare la Cetatea Oradea, finanțate de Primărie

Chiar dacă aproape toate lucrările la Cetatea Oradea sunt finanțate din bani europeni, există și o parte a acestora care nu au putut fi cuprinse în proiecte. În această situație se află corpul J și Poarta de vest a cetății, pe care Consiliul Local a decis să le reabiliteze din fonduri proprii.

Corpul J din incinta Cetăţii este o construcţie de tip cazemată, cu o suprafaţă utilă de 692,90 mp. Primele 4 travei situate lângă Poarta de Vest au fost refăcute şi utilizate ca şi birouri ale administraţiei cetăţii şi o sală multifuncţională.

Acest corp nu este cuprins în niciun program de finanţare, dar necesită reabilitare, restaurare şi refuncţionalizare a spaţiilor existente, datorită faptului că majoritatea spaţiilor din corpul J se află în stadiu avansat de degradare.

Poarta de Vest este principala poartă de acces în Cetate şi necesită, de asemenea, o restaurare amplă, o refacere a gangului, precum şi refacerea cotei iniţiale.

Administraţia Imobiliară Oradea a propus în cadrul şedinţei de Consiliu de vineri, 30 martie, aprobarea reabilitării corpului J şi a Porţii de Vest a cetăţii. Consilierii au aprobat propunerea AIO, urmând ca lucrările de proiectare şi execuţie a reabilitării corpului J şi a Porţii de Vest să demareze în curând.

Valoarea totală a investiţiei este de 2,57 mii lei fără TVA, sumă finanţată din fondurile proprii ale bugetului local.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult