Categorized | Social

Lucrări complementare la Cetatea Oradea, finanțate de Primărie

Chiar dacă aproape toate lucrările la Cetatea Oradea sunt finanțate din bani europeni, există și o parte a acestora care nu au putut fi cuprinse în proiecte. În această situație se află corpul J și Poarta de vest a cetății, pe care Consiliul Local a decis să le reabiliteze din fonduri proprii.

Corpul J din incinta Cetăţii este o construcţie de tip cazemată, cu o suprafaţă utilă de 692,90 mp. Primele 4 travei situate lângă Poarta de Vest au fost refăcute şi utilizate ca şi birouri ale administraţiei cetăţii şi o sală multifuncţională.

Acest corp nu este cuprins în niciun program de finanţare, dar necesită reabilitare, restaurare şi refuncţionalizare a spaţiilor existente, datorită faptului că majoritatea spaţiilor din corpul J se află în stadiu avansat de degradare.

Poarta de Vest este principala poartă de acces în Cetate şi necesită, de asemenea, o restaurare amplă, o refacere a gangului, precum şi refacerea cotei iniţiale.

Administraţia Imobiliară Oradea a propus în cadrul şedinţei de Consiliu de vineri, 30 martie, aprobarea reabilitării corpului J şi a Porţii de Vest a cetăţii. Consilierii au aprobat propunerea AIO, urmând ca lucrările de proiectare şi execuţie a reabilitării corpului J şi a Porţii de Vest să demareze în curând.

Valoarea totală a investiţiei este de 2,57 mii lei fără TVA, sumă finanţată din fondurile proprii ale bugetului local.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult