Categorized | Sport

Deci, se poate! FC Bihor a învins Gaz Metan Severin

Formația orădeană FC Bihor s-a impus sâmbătă pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola” cu scorul de 1-0 în faţa echipei Gaz Metan Severin. Deși oaspeții  nu au prea ajuns în careul bihorenilor, acestora le-a trecut glonțul pe la ureche, în ultimele 30 de secunde din prelungiri, când portarul Fildan a reuşit să respingă în afara cadrului porţii un șut foarte puternic.

Meciul a început într-o notă de echilibru. Primii care au trecut pe lângă deschiderea scorului au fost jucătorii echipei gazdă care, prin Florean, în minutul 16, au trimis periculos la colţul scurt al porţii lui Şteţca, mingea trecând pe lângă stâlpul din partea dreaptă.

În replică, două minute mai târziu, Silviu Bălace a expediat un şut de la 20 metri, reţinut în doi timpi de portarul Fildan. Acelaşi Florean a profitat, în minutul 32, de o neatenţie în defensiva oaspeţilor şi de la 12 metri, singur cu portarul în faţă, a şutat, dar tot alături.

În replică, în urma executării unei lovituri de la colţul terenului, mingea a ajuns la Silviu Bălace, care în minutul 41 a pus în pericol poarta orădeană printr-un şut la colţul lung, parat însă de goalkeeperul Fildan.

Pe final, le-a trecut glonțul pe la ureche

În repriza a doua, încă din primul minut, antrenorii celor două formaţii au efectuat câte o modificare, la FC Bihor tehnicianul Stelian Farcău trimiţându-l în teren pe Birtalan în locul lui Sfârlea, iar la severineni antrenorul Marian Bondrea l-a înlocuit pe Trifu cu Vancea.

În minutul 68, la o acţiune pe flancul stâng a formaţiei orădene, mingea a ajuns la Alexandru Sorian, care, cu o execuţie frumoasă de la 22 metri, a trimis în partea stângă sus a porţii lui Şteţca deschizând scorul.

În continuare, jocul a curs de aceeași manieră, cu o echipă a gazdelor mult mai liniștită și cu oaspeții intrând în criză de timp.

Ultima acţiune şi cea mai importantă din repriza a doua pentru formaţia oaspete s-a derulat în ultimele 30 de secunde din prelungiri, când jucătorul Zaharia a şutat puternic de la marginea careului, însă portarul Fildan s-a aflat la post şi a reuşit să respingă în afara cadrului porţii.

„Gaz Metan Severin a fost cea mai bună echipă pe care am întâlnit-o până acum. Este important că nu am luat gol şi mă bucură atitudinea jucătorilor care au evoluat extraordinar.

Din păcate, în meciurile anterioare am primit gol încă din debut, fapt care ne-a creat probleme în decursul jocului.

Vreau să spun că aici, la FC Bihor, sunt jucători care se vor afirma la cel mai înalt nivel în campionatul intern”

a declarat antrenorul Stelian Farcău.

În meciul cu Gaz Metan tehnicianul orădean a utilizat formula: Fildan – Moraru, Oltean, Petrache, Lupu – Florean, Selagea (min 77 Danci), Coroian, Sfârlea (min 46 Birtalan), Sorian – Florin Pop (min 62 Mărkuş).

În urma acestui succes, FC Bihor îşi menţine poziţia a 10-a a clasamentului cu 23 de puncte, urmând să evolueze miercuri la Arad cu UTA.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult