Categorized | Social

Rectorul Universității din Oradea va fi ales pe 23 aprilie

În urma primirii de la Ministerul Educației a avizului de legalitate cu privire la updatarea regulamentului de alegeri, Universitatea din Oradea va organiza alegeri noi pentru funcția de rector pe 23 aprilie.

Membrii Senatului Universităţii din Oradea au adoptat luni, 2 aprilie 2012, în unanimitate în şedinţă extraordinară, modificările la Regulamentul de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi concursurilor pentru structurile şi funcţiile de conducere la Universitatea din Oradea.

Principala modificare, recomandată de Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), se referă la îndepărtarea criteriului restrictiv de tip grad didactic pentru depunerea candidaturii pentru o funcţie de conducere.

În consecinţă, procesul de reorganizare a alegerilor pentru funcţia de rector, se demarează potrivit calendarului de alegeri care presupune înscrierea candidaților și depunerea proiectelor de management în perioada 3-6 aprilie, întâlnirile cu alegătorii între 7 şi 22 aprilie și primul tur de scrutin pe 23 aprilie.

În cazul în care rectorul nu va fi ales din primul tur va urma încă un scrutin pe pe 25 aprilie.

Până acum și-au anunțat candidaturile, liderul sindical Gheorghe Ionescu și actualul ordonator de credite al Universității, Constantin Bungău.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult