Categorized | Social

Rectorul Universității din Oradea va fi ales pe 23 aprilie

În urma primirii de la Ministerul Educației a avizului de legalitate cu privire la updatarea regulamentului de alegeri, Universitatea din Oradea va organiza alegeri noi pentru funcția de rector pe 23 aprilie.

Membrii Senatului Universităţii din Oradea au adoptat luni, 2 aprilie 2012, în unanimitate în şedinţă extraordinară, modificările la Regulamentul de organizare şi desfăşurare a alegerilor şi concursurilor pentru structurile şi funcţiile de conducere la Universitatea din Oradea.

Principala modificare, recomandată de Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), se referă la îndepărtarea criteriului restrictiv de tip grad didactic pentru depunerea candidaturii pentru o funcţie de conducere.

În consecinţă, procesul de reorganizare a alegerilor pentru funcţia de rector, se demarează potrivit calendarului de alegeri care presupune înscrierea candidaților și depunerea proiectelor de management în perioada 3-6 aprilie, întâlnirile cu alegătorii între 7 şi 22 aprilie și primul tur de scrutin pe 23 aprilie.

În cazul în care rectorul nu va fi ales din primul tur va urma încă un scrutin pe pe 25 aprilie.

Până acum și-au anunțat candidaturile, liderul sindical Gheorghe Ionescu și actualul ordonator de credite al Universității, Constantin Bungău.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult