Categorized | Social

Școlarii orădeni au luat cu asalt Turnul Primăriei și Priza de Apă a ABA Crişuri

În cadrul programului „Şcoala Altfel” derulat în această săptămână de unităţile şcolare, peste 400 de elevi din Oradea, dar şi din alte localităţi ale judeţului Bihor au vizitat luni Turnul Primăriei Oradea. În cadrul aceluiași program, alți 470 de copii vor vizita Priza de Apă a Administraţia Bazinale de Apă Crişuri din Oradea.

Reprezentanţii Fundației pentru Protejarea Monumentelor Istorice, fundaţie care administrează Turnul Primăriei au remarcat un interes crescut al unităţilor şcolare din Oradea, şi nu numai, pentru a vizita Turnul Primăriei Oradea.

Tocmai de aceea, gazdele s-au pregătit aşa cum se cuvine, iar criticul de artă Ramona Novicov şi istoricul Dukret Geza au sta la dispoziţia elevilor, prezentându-le o lecţie de istorie a oraşului Oradea şi a clădirii Primăriei Oradea. Totodată, gazdele au împărţit vizitatorilor, pliante color cu istoricul oraşului.

Reprezentanţii fundaţiei estimează, că în această săptămână, peste 1000 de tineri vor vizita Turnul Primăriei.

Vor studia la microscop vieţuitoarele şi microorganismele din apă

Tot astăzi, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a dat startul activităţilor care susţin implementarea programului „Şcoala altfel”.

A.B.A Crişuri va face cunoscut celor mici „Lumea apelor” prin vizite la Laboratorul de Calitatea Apei, la Priza de Apă Oradea, igienizări pe cursruile de apă şi prezentări în grădiniţe şi.

Pe parcursul acestor zile, nu mai puţin de 180 de elevi vor face cunostinţă cu specialişti din cadrul Laboratorului de Calitatea Apei şi vor studia la microscop vieţuitoarele şi microorganismele din apă.

De asemenea, 30 de elevi vor vizita zona unde se captează apa pentru alimentarea zonei industriale şi nu în ultimul rând, alţi 60 de elevi vor da un exemplu de voluntariat şi vor igieniza cursul râului Crişul Repede şi Peţa.

Un număr însemnat de preşcolari vor participa la diferite jocuri şi prezentări menite să încurajeze responsabilitatea faţă de mediu, în general, şi faţă de apă în mod special.

„În perioada 2-6 aprilie, 470 de preşcolari şi elevi orădeni vor beneficia de activităţi educative derulate de instituţia noastră. Obiectivul principal este cunoaşterea şi respectarea resurselor de apă.

Mai mult decât atât, cei mici, alături de cadrele didactice vor fi sfătuiţi cum, şi mai ales de ce, trebuie să economisească apă.”

a declarat Pásztor Sándor, director A.B.A. Crişuri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult