Categorized | Social

Școlarii orădeni au luat cu asalt Turnul Primăriei și Priza de Apă a ABA Crişuri

În cadrul programului „Şcoala Altfel” derulat în această săptămână de unităţile şcolare, peste 400 de elevi din Oradea, dar şi din alte localităţi ale judeţului Bihor au vizitat luni Turnul Primăriei Oradea. În cadrul aceluiași program, alți 470 de copii vor vizita Priza de Apă a Administraţia Bazinale de Apă Crişuri din Oradea.

Reprezentanţii Fundației pentru Protejarea Monumentelor Istorice, fundaţie care administrează Turnul Primăriei au remarcat un interes crescut al unităţilor şcolare din Oradea, şi nu numai, pentru a vizita Turnul Primăriei Oradea.

Tocmai de aceea, gazdele s-au pregătit aşa cum se cuvine, iar criticul de artă Ramona Novicov şi istoricul Dukret Geza au sta la dispoziţia elevilor, prezentându-le o lecţie de istorie a oraşului Oradea şi a clădirii Primăriei Oradea. Totodată, gazdele au împărţit vizitatorilor, pliante color cu istoricul oraşului.

Reprezentanţii fundaţiei estimează, că în această săptămână, peste 1000 de tineri vor vizita Turnul Primăriei.

Vor studia la microscop vieţuitoarele şi microorganismele din apă

Tot astăzi, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a dat startul activităţilor care susţin implementarea programului „Şcoala altfel”.

A.B.A Crişuri va face cunoscut celor mici „Lumea apelor” prin vizite la Laboratorul de Calitatea Apei, la Priza de Apă Oradea, igienizări pe cursruile de apă şi prezentări în grădiniţe şi.

Pe parcursul acestor zile, nu mai puţin de 180 de elevi vor face cunostinţă cu specialişti din cadrul Laboratorului de Calitatea Apei şi vor studia la microscop vieţuitoarele şi microorganismele din apă.

De asemenea, 30 de elevi vor vizita zona unde se captează apa pentru alimentarea zonei industriale şi nu în ultimul rând, alţi 60 de elevi vor da un exemplu de voluntariat şi vor igieniza cursul râului Crişul Repede şi Peţa.

Un număr însemnat de preşcolari vor participa la diferite jocuri şi prezentări menite să încurajeze responsabilitatea faţă de mediu, în general, şi faţă de apă în mod special.

„În perioada 2-6 aprilie, 470 de preşcolari şi elevi orădeni vor beneficia de activităţi educative derulate de instituţia noastră. Obiectivul principal este cunoaşterea şi respectarea resurselor de apă.

Mai mult decât atât, cei mici, alături de cadrele didactice vor fi sfătuiţi cum, şi mai ales de ce, trebuie să economisească apă.”

a declarat Pásztor Sándor, director A.B.A. Crişuri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult