Categorized | Sport

Antrenorii Iosif și Ilie Rotariu au fost prezentați oficial la FC Bihor

Într-o conferință de presă, organizată marți, 3 aprilie la sediul clubului, conducerea FC Bihor a prezentat noul antrenor al echipei. Acesta este Iosif Rotariu, care va fi ajutat de fratele său geamăn, Ilie, în calitate de secund.

Schimbarea antrenorului a avut loc la dorința fostului principal Stelian Farcău.

„După jocul de la Alba Iulia, antrenorul Stelian Farcău și-a exprimat dorința de a părăsi această funcție și atunci am fost nevoiți să căutăm un nou antrenor.

Ne-am înțeles cu domnul Rotariu, care va fi ajutat de fratele său Ilie. Cei doi au semnat până în vară, cu drept de prelungire pentru încă un sezon”

a declarat președintele clubului, Șerban Morcan.

La rândul său, Iosif Rotariu, care se reîntoarce la Oradea a spus:

„Mă reîntorc cu mare plăcere la Oradea, aici unde în 2001 am fost antrenor-jucător și unde am avut jucători care ulterior au ajuns să evolueze în Liga I. Am terminat atunci pe locul III, după UTA, echipă însă pe care am învins-o acasă cu 3-0 și în deplasare cu 3-2.

Mi-amintesc ce momente au fost la Arad în acel meci, când au fost 1000 de suporteri bihoreni în tribună. A fost o atmosferă pe care am întâlnit-o numai la Steaua și Timișoara. Cunosc publicul orădean, cunosc presa orădeană, știu ce așteptări sunt aici, că se dorește revenirea echipei în prima ligă.

Când m-a sunat domnul Marius Vizer n-am stat pe gânduri. Am venit însă cu o înțelegere până în vară, după care, o să tragem linie și dacă o să avem perspective de promovare anul viitor voi rămâne, dacă nu, nu, fiindcă mi-am făcut un nume extraordinar în fotbal ca jucător și am pretenții de la mine”

Proaspătul antrenor i-a mulțumit și lui Marian Iancu, care l-a înțeles și l-a lăsat să plece de la Timișoara, spunându-i că dacă vrea să facă un bine și să ajute pe cineva, nu-i nicio problemă, dar lăsând totodată ușa deschisă pentru o eventuală întoarcere la Poli.

Încă se mai speră la promovare

Prezent la conferință și vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Voloșeniuc a declarat:

„Îi felicit pe frații Rotariu pentru că au ales Oradea și vreau să-i mulțumesc domnului Stelian Farcău pentru munca pe care a depus-o. Echipa nu a jucat în ultimul timp la randamentul dorit.

De aceea și conducerea și suporterii așteptau un șoc. Nu vreau să pun presiune pe noii antrenori, dar cred că dacă vom învinge la Arad miercuri se poate schimba obiectivul și să ne propunem promovarea încă de pe acum, în condițiile în care Poli Timișoara va avea probleme cu licențierea.”

Într-o altă ordine de idei, FC Bihor a înaintat la Federația Română de Fotbal dosarul privind licențierea pentru liga I astăzi (marți).

Raportat la aceasta, președintele Șerban Morcan a reamintit că din punct de vedere financiar FC Bihor nu va avea probleme cu licența anul acesta, doar la infrastructură mai trebuie lucrat puțin, „dar sunt mici probleme care se pot rezolva”.

Miercuri, FC Bihor va evolua de la ora 17, la Arad, cu UTA, pentru ca în etapa viitoare, luni, 9 aprilie, de la ora 17, să primească pe teren propriu, replica celor de la FC Maramureș Universitar Baia Mare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult