Categorized | Social

Curățenie cu gojdiștii

În cadrul campaniei de curaţenie de primăvară, derulată de Primăria Oradea în perioada 12 martie – 15 aprilie, elevii clasei a VIII A de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu au salubrizat voluntar de-a lungul aleii Gojdu.

Cei aproape 30 de liceeni, conduşi de diriginta lor, Lăcrimioara Ţic şi de părinţii Rencsik Otto şi Cohut Mircea au adunat în saci de plastic toate mizeriile aruncate de trecători pe aleea betonată de lângă apă şi pe spaţiul verde aferent.

În timpul activităţii, tinerii au constatat, că trecătorii au aruncat foarte multe mucuri de ţigară pe jos. Totodată, aceştia au descoperit un morman de moloz, rezultat din construcţii şi aruncat la baza unui copac.

Gojdiştii au ridicat resturile de moloz şi le-au depozitat în saci de plastic în vederea ridicării şi transportării de către RER.

Echipele operatorului de salubritate, RER Ecologic Service au desfăşurat azi activităţi de salubrizare şi de întreţinere a următoarelor zone: str. Nufărului, Parcul Ţăranilor, Cantemir, Calea Clujului, str. Salcâmilor, str. Vlădeasa, Splaiul Crişanei, str. Octavian Goga, Armatei Române, Oneştilor, Horea, 22 Decembrie.

De asemenea, o echipă de la Penitenciarul Oradea urmează să finalizeze în aceste zile acţiunea de salubrizare de pe malul drept al Crişului Repede (zona Silvaş).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult