Categorized | Cultură

Fotografii din Oradea, premiați la saloane naționale și internaționale

Membrii Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea au obţinut şi în primul trimestru al acestui an o serie de rezultate deosebite, la diferite confruntări naţionale şi internaţionale. După ce au fost prezentat publicului orădean, în cadrul expoziţiei anuale, cele mai reprezentative lucrări au fost expediate şi la diferite saloane naţionale şi internaţionale unde au câștigat mai multe medalii.

Astfel la Salonul Naţional „Eva-Femeia secolului XXI”  organizat de Clubul Fotografic ALUTUS Slatina, al Asociaţiei Culturale Center Inter Art. – Centrul Internaţional de Artă România, sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, juriul naţional a acceptat 11 lucrări ale artiştilor fotografi din cadrul fotoclubul orădean după cum urmează: Monica Butnaru (5 lucrări), Contantin Dancoglu (3 lucrări), Adela Rusu (2 lucrări), respectiv Petrila Gheorghe (o lucrare).

Este de apreciat faptul că juriul naţional din care a făcut parte şi artistul fotograf orădean Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România a cordat premiul II al salonului naţional, artistului fotograf Adela Rusu, pentru lucrarea „Întrecerea socialistă”.

Premii din Germania și Serbia

Rezultate bune au obţinut membrii cunoscutului fotoclub orădean şi la Saloanele Internaţionale organizate sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) în Germania şi Serbia.

La „German International DVF Photocup 2012” juriul internaţional a acceptat 5 lucrări realizate de  artistul fotograf Gelu Stan, câte 4 lucrări realizate de Monica Butnaru şi Claudiu Szabo, câte 2 fotografii realizate de Valentina Stan şi Christian Filipescu, respectiv câte o lucrare realizate de Adela Lia Rusu şi Ovidiu Ilisie.

La primul Salonul Internaţional de Fotografie intitulată „Woman”, jurizat recent la Novi Sad, sub patronajul FIAP şi a Societăţii Americane de Fotogarfie (PSA) juriul internaţional a acceptat din colecţia Fotoclubului „Nufărul” din Oradea 37 de fotografii, după cum urmează: Monica Butnaru (14), Adela Lia Rusu (5), câte 4 imagini realizate de Constantin Dancoglu, Gheorghe Petrila, respective Gheorghe Talpoş. Câte 3 imagini au fost acceptate din lucrările realizate de Valentina şi Gelu Stan.

Adela Rusu a primit și medalia de aur UPI pentru lucrărea „Going Home”, plus menţiunea PSA pentru lucrarea „Near the clouds”. Două din lucrările realizate de Monica Butnaru au fost distinse de juriul internaţional după cum urmează: menţiunea Salonului pentru lucrarea „The look”, respectiv menţiunea FSS pentru lucrarea „Traffic”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult