Categorized | Social

O nouă lege făcută pe genunchi de oameni lui Baba

Ministerul Educației a modificat recent, printr-un Ordin al Ministrului regulile referitoare la admiterea la facultate prin introducerea unui examen în locul concursului de dosare. Legea este însă inaplicabilă pentru că de la intrarea ei în vigoare și până la examenul de admitere nu sunt suficiente luni pentru ca, conform legii, Universitățile să-și publice metodologiile de admitere.

Incompetența ministrului Baba și a oamenilor din jurul său devine din ce în ce mai vizibilă pe zi ce trece. După ce s-a făcut de râs la televiziunea națională în problema Universității din Târgul Mureș, Cătălin Baba a comis-o din nou. Împreună cu „specialiștii” de la Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului (MECTS) s-a apucat să introducă din acest an examenul de admitere la facultate în locul concursului de dosare.

Lucru lăudabil de altfel, dacă „mințile luminate” de la minister ar fi gândit aplicarea acestui Ordin de Ministru de anul viitor.

Anul acesta însă, de la momentul emiterii ordinului și până în iulie, când va fi prima sesiune de admitere, mai sunt doar trei luni, ceea ce contravine unui alt ordin dat tot ce „profesionistul” Baba.

Conform acestuia (nr. 3313/ 2012): „fiecare universitate face cunoscută metodologia proprie de admitere, condițiile de admitere și cifrele de școlarizare cu cel puțin 6 luni înainte de susținerea concursului de admitere”.

Elevii și studenții i-au sărit deja în cap

Consiliul Național al Elevilor (CNE) şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) consideră inoportună aplicarea acestei schimbări în sesiunile de admitere organizate în vara acestui an.

Dincolo de imposibilitatea aplicării legii, explicată și de ei, reprezentanţii CNE şi ANOSR, sunt de părere că aplicarea noilor reguli referitoare la admiterea în învățământul superior, începând cu anul curent, nu este deloc în folosul elevilor, întrucât duce la creşterea presiunilor exercitate asupra aestora şi la o potenţială scădere a performanţelor lor.

Acest lucru va fi datorat faptului că în loc să îşi folosească resursele pentru o bună şi conştiincioasă pregătire pentru examenele care îi aşteaptă, elevii sunt nevoiţi să se concentreze asupra urmăririi schimbărilor impuse şi adapării la acestea.

În concluzie, reprezentanții elevilor şi ai studenţilor susțin aplicarea acestui O.M începand cu generaţia admisă în clasa a IX-a în anul universitar 2012-2013, şi nicidecum retroactiv, asupra actualei generaţii de elevi.

În acest sens, se solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor (MECTS) emiterea unei note informative către universităţi prin care să se clarifice momentul intrării în vigoare a respectivului O.M. în aşa fel încât, modificările implicite să nu se resimtă asupra actualei generaţii de elevi şi să se reducă impactul negativ resimţit de cei care sunt deja în pregătiri pentru Examenul de Bacalaureat din acest an.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “O nouă lege făcută pe genunchi de oameni lui Baba”

  1. nass spune:

    Ministru asta e batut in cap ce are ia molipsit boc ia injectat ce boala isi bate joc asa de elevi chiar am ajuns sa fim cobaii lor vrea sa ne axtermine sau ce vrea sa faca tara asta din noi astia tineri chir daca om fi noi cum o fi ca sunt si buni si rai dar sa fie armonie si sa fim ca in occident mai suntem secolul 21 feresca Dumnezeu ce facem ministri astia sunt batuti in cap si bat joc de noi dar sa se stie ca un grup de tineri de 10000 de elevi vor da in judecata ministerul educatiei si tineretului fiti atenti ca asta se va intamapa, cat mai curand!!!!!!!!!!1

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult