Categorized | Sport

Cu un Mărkuș în mare formă, FC Bihor a trecut fluierând de FC Maramureș

FC Bihor s-a impus luni, în ultimul meci al etapei cu numărul 20 din seria vestică a ligii secunde, pe teren propriu, cu categoricul scor de 5-0 în faţa băimărenilor de la FC Maramureş Universitar. Eroul partied a fost Adrian Mărkuș care a înscris trei din cele cinci goluri.

Vrând parcă să răzbune toate rezultatele negative din acest început de retur, echipa orădeană a avut o evoluţie remarcabilă, reuşind gol după gol şi o victorie concludentă, care a mulţumit pe deplin cei aproximativ 3000 de spectatori prezenţi la joc.

Încă din primul minut a apărut o noutate în echipa orădeană, prin apariţia în poartă a lui Andrei Popescu, goalkeeper transferat vineri.

Acesta a evoluat toată partida şi a avut o prestaţie bună, fiind pe fază la orice minge aflată în careul orădean.

Adrian Mărkuş s-a răzbunat

Eroul jocului avea să fie însă atacantul Adrian Mărkuş, care a fost titular şi care a reuşit să-şi treacă în cont trei goluri, toate marcate în prima repriză.

În minutul 9 s-a consemnat prima fază de poartă, un şut al lui Sorian blocat excelent însă de portarul Lovasz. Un minut mai târziu, urcat în atac, Moraru a reluat cu capul pe lângă poartă la un corner al bihorenilor.

În minutul 28, spectatorii au asistat şi la deschiderea scorului, Mărkuş a executat impecabil o lovitură liberă, în colţul lung al porţii lui Lovasz.

Numai un minut mai târziu, Mărkuş s-a aflat la un pas de 2-0, după ce a şutat din prima din afara careului, dar Lovasz a avut o paradă de zile mari.

Acelaşi atacant orădean s-a aflat în prim-plan în minutul 35, când Mărkuş a marcat spectaculos din cădere. Atacantul bihorean a păcălit pasul la ofsaid al oaspeţilor şi a trimis din cădere, fără preluare, de lângă Istrofor, reuşind un lob spectaculos peste Lovasz.

Șapte minute mai târziu, atacul orădenilor continuă pe flancul drept. Florean a preluat o minge din afara careului, a pătruns în careu, a şutat, dar Lovasz a respins în transversală. Faza a continuat cu un şut al lui Mărkuş, dar Lovasz a respins din nou.

Nu a trecut mult timp şi în minutul 44, Mărkuş şi-a completat ziua perfectă cu un nou gol. La o lansare pe culoar ideală pentru tânărul atacant al bihorenilor, acesta a intrat în careu, l-a driblat pe Lovasz şi a înscris cu toată opoziţia unui fundaş advers.

Coșmarul maramureșenilor a continuat

S-a încheiat prima repriză cu un scor de vis, nesperat de mulţi suporteri. După pauză, chiar dacă a fost nevoit să-l schimbe pe Mărkuş, care acuza unele dureri, cu Ovidiu Bic, elevii antrenorului Iosif Rotariu şi-au continuat jocul foarte bun şi şi-au continuat recitalul.

În minutul 51, scorul a devenit 4-0, după ce pe un contraatac rapid în trei, a fost o lansare pe culoar pentru Florean, acesta a intrat în careu şi a trimis excelent în faţa porţii, de unde Fl. Pop a împins mingea chiar de lângă bară.

În replică, în minutul 60, la o lovitură liberă a lui Vasile Pop, de la FC Maramureş, mingea a nimerit transversala. Apoi, în minutul 73, acelaşi Vasile Pop a trimis puţin pe lângă vinclu. Cinci minute mai târziu, tot Vasile Pop a executat foarte bine o lovitura liberă, dar Popescu a respins în corner.

Nu a trecut mult timp şi atacurile s-au mutat din nou la poarta oaspeţilor, astfel că în minutul 81, Florean a trimis în faţa porţii, dar Ovidiu Bic a tras milimetric pe lângă poartă.

Ca scorul să fie rotund însă, în minutul 89 s-a făcut 5-0, după un contraatac superb al bihorenilor. Florean a intră în careu, l-a culcat din fentă pe veteranul Toma, apoi i-a pasat în spate juniorului Ov. Bic, care a înscris cu un lob de senzaţie din marginea careului, stabilind scorul final.

Sistemul de joc norocos

A fost cel mai bun joc al bihorenilor din ultima perioadă, care, coroborat şi cu golurile înscrise, au reuşit să aducă satisfacţii în rândurile publicului spectator, care i-a aplaudat la scenă deschisă, la final, şi pe antrenorul Iosif Rotariu, care a redebutat cu dreptul pe teren propriu într-un joc oficial pe banca tehnică a orădenilor.

„Mă bucur că jucătorii s-au concentrat şi au respectat cea ce le-am cerut. Eu cred că rezultatul a fost cel care a satisfăcut. Vreau să le mulţumesc băieţilor pentru faptul că au receptat tot ce le-am spus în această săptămână.

Am schimbat sistemul de joc şi remarc faptul că jucătorii noştri s-au adaptat foarte bine la acesta. Mă bucur foarte mult pentru Mărkuş, eu cred că el va deveni un jucător de bază al lotului naţional”

a declarat, la final, tehnicianul Iosif Rotariu.

În urma acestui succes, FC Bihor a totalizat 26 de puncte şi ocupă în continuare locul 10, urmând a evolua etapa viitoare, vineri, în deplasare, la Sânmartin, cu Luceafărul Felix.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4373 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult