Categorized | Social

Parcul Liniștii va fi gata peste două luni

Lucrările de amenajare a Parcului Liniştii, începute în luna septembrie a anului trecut au avansat, fiind realizate în proporţie de aprox 70% şi urmează să fie finalizate în luna iunie a acestui an. Noul Parc cu un contract de execuție de peste 2,5 milioane lei va avea 1.366 de  metri liniari de alei pietonale, fântână  arteziană, teren de minibaschet, skateboard și minifotbal.

Primăria Oradea doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie.

Lucrările sunt executate de S.C. Drumuri Bihor S.A, care lucrează în asociere cu S.C. Selina S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L și S.C. Paniman S.R.L. Valoarea contractului de execuţie este de peste 2,5 milioane lei.

Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare a 1.366,36  metri liniari de alei pietonale, fântână  arteziană şi scuar, un teren de minibaschet (de 28/15 m), un teren de skateboard (de 25/17 m) și un teren de minifotbal (de 40/20 m).

Scuarul central de relaxare este amplasat în zona central-sudică a parcului, şi are o suprafaţă de cca 300 mp.

Accesul la scuar se realizează pe cele 6 părţi, prin cele 5 alei existente (care se intersectează aici) şi prin aleea nr. 3, nou creată, prin care se realizează şi accesul din strada principală.

Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren în suprafaţă de aproape 500 mp, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC  public, plantări de arbori și arbuşti, extinderea reţelei de apă (660 m) și realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative.

Amenajarea Parcului Liniştii presupune şi realizarea reţelei electrice (124 de stâlpi de iluminat), dotarea corespunzătoare a locului de joacă pentru copii, dar şi dotarea cu mobilier stradal.

O sută de bănci au fost deja montate

Până la acestă oră aleea nr. 9 (aleea pentru biciclişti) a fost bordurată şi pavată, iar la restul aleilor încă se lucrează.

La cele două WC-uri se lucrează la realizarea instalaţiilor interioare. De asemenea, cele 8 pergole de lemn, care vor servi ca sprijin pentru căţărarea trandafirilor au fost montate: 6 la intrarea în scuarul central, iar două la fântâna arteziană.

Terenul de minifotbal se află la stadiul de finisări, urmând să fie montat gazonul sintetic. Pentru amenajarea terenului de minibaschet, lucrările sunt în curs de desfăşurare, iar terenul de skateboard este gata, urmând doar să fie montată aparatura specifică.

În ceea ce priveşte amenajarea cu mobilier urban, au fost deja montate 100 de bănci, urmând să fie montate şi altele, în interiorul scuarului central.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult