Categorized | Social

Parcul Liniștii va fi gata peste două luni

Lucrările de amenajare a Parcului Liniştii, începute în luna septembrie a anului trecut au avansat, fiind realizate în proporţie de aprox 70% şi urmează să fie finalizate în luna iunie a acestui an. Noul Parc cu un contract de execuție de peste 2,5 milioane lei va avea 1.366 de  metri liniari de alei pietonale, fântână  arteziană, teren de minibaschet, skateboard și minifotbal.

Primăria Oradea doreşte modernizarea parcului existent prin crearea unor noi spaţii de agrement şi joacă pentru copii şi tineri, prin amenajarea scuarului central ca spaţiu de relaxare, dar şi prin delimitarea unui spaţiu destinat animalelor de companie.

Lucrările sunt executate de S.C. Drumuri Bihor S.A, care lucrează în asociere cu S.C. Selina S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L și S.C. Paniman S.R.L. Valoarea contractului de execuţie este de peste 2,5 milioane lei.

Amenajarea parcului prevede mai multe categorii de lucrări, respectiv amenajare a 1.366,36  metri liniari de alei pietonale, fântână  arteziană şi scuar, un teren de minibaschet (de 28/15 m), un teren de skateboard (de 25/17 m) și un teren de minifotbal (de 40/20 m).

Scuarul central de relaxare este amplasat în zona central-sudică a parcului, şi are o suprafaţă de cca 300 mp.

Accesul la scuar se realizează pe cele 6 părţi, prin cele 5 alei existente (care se intersectează aici) şi prin aleea nr. 3, nou creată, prin care se realizează şi accesul din strada principală.

Proiectul mai cuprinde amenajarea unui teren în suprafaţă de aproape 500 mp, destinat proprietarilor de animale în vederea plimbării patrupedelor, amenajarea unui WC  public, plantări de arbori și arbuşti, extinderea reţelei de apă (660 m) și realizarea unui sistem de irigare dotat cu 330 de aspersoare rotative.

Amenajarea Parcului Liniştii presupune şi realizarea reţelei electrice (124 de stâlpi de iluminat), dotarea corespunzătoare a locului de joacă pentru copii, dar şi dotarea cu mobilier stradal.

O sută de bănci au fost deja montate

Până la acestă oră aleea nr. 9 (aleea pentru biciclişti) a fost bordurată şi pavată, iar la restul aleilor încă se lucrează.

La cele două WC-uri se lucrează la realizarea instalaţiilor interioare. De asemenea, cele 8 pergole de lemn, care vor servi ca sprijin pentru căţărarea trandafirilor au fost montate: 6 la intrarea în scuarul central, iar două la fântâna arteziană.

Terenul de minifotbal se află la stadiul de finisări, urmând să fie montat gazonul sintetic. Pentru amenajarea terenului de minibaschet, lucrările sunt în curs de desfăşurare, iar terenul de skateboard este gata, urmând doar să fie montată aparatura specifică.

În ceea ce priveşte amenajarea cu mobilier urban, au fost deja montate 100 de bănci, urmând să fie montate şi altele, în interiorul scuarului central.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult