Categorized | Social

Iepuraș de Paști pentru copii. 280 de calculatoare donate şcolilor din Bihor

În cursul zilei de joi, 12 aprilie 2012, a avut loc un moment festiv în cadrul căruia preşedinta fundaţiei Nato Charity  Bazaar din Bruxelles, Katalin Schmidt, a predat  280 de calculatoare, monitoare şi imprimante unor şcoli şi asociaţii din Oradea şi Bihor.

Donaţia celor 280 de calculatoare, 168 de monitoare, 45 de imprimante şi 4 servere a devenit posibilă datorită Clubului Rotary Oradea, care a asigurat transportul din Bruxelles, precum şi depozitarea şi sortarea echipamentelor.

La deschiderea evenimentului, Katalin Schmidt a menţionat:

„Mulţumesc din suflet Clubului Rotary şi preşedintelui Alexandru Moş pentru deschiderea şi amabilitatea faţă de acest proiect. Clubul Rotary, prin faptul că a făcut posibil transportul acestor obiecte la Oradea, ne-a ajutat foarte mult.

De asemenea, mulţumesc colegilor mei de la Nato, d-lui Claude Sercer şi Daniel Galant, d-nei Danielle Pater de la Fundaţia OXFAM şi d-nei  Jacqueline Darquennes şi echipa ei de la Crucea Roşie din Soignies pentru donaţiile făcute.

Sper că după vacanţa şcolară, copiii din şcolile orădene şi bihorene vor folosi cu succes echipamentele primite”.

Prezent la eveniment, preşedintele Clubului Rotary Oradea, Alexandru Moş a spus:

„Pentru Clubul Rotary este foarte important orice proiect care vine în sprijinul comunităţii.

Dorim şi promitem că şi în viitor ne vom implica în proiecte asemănătoare, proiecte care contribuie la dezvoltarea societăţii”.

Membrii Clubului Rotary s-au implicat în ultimii ani în mai multe acţiuni împreună cu Primăria Oradea, proiecte precum amenajări peisagistice sau acţiuni caritative.

În cadrul acţiunii de azi au primit echipamente şcolile din Sâniob, Girişu de Criş, Episcopia Bihor, Chişlaz, Săcădat, Ineu, Oşorhei, Diosig, Marghita, Bratca, Tinca, Pădurea Neagră, precum şi Liceul Mihai Eminescu, Şcoala Calea Mare şi Căminul Felix din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Iepuraș de Paști pentru copii. 280 de calculatoare donate şcolilor din Bihor”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Iepuraș de Paști pentru copii. 280 de calculatoare donate şcolilor din Bihor […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult