Categorized | Social

Protest al tinerilor medici, la Roma

CORESPONDENȚĂ DIN ROMA. Câteva mii de medici au demonstrat, azi, în capitala Italiei, pentru a cere condiţii de muncă în care să se simtă mai respectaţi. Principalele lor revendicări vizează modul în care sunt plătiţi. Cei care vorbesc despre criza economică ce pare să fi trecut deja peste Europa, lăsând loc de mai bine, în mod cert nu au avut drum astăzi, înainte de prânz, prin piaţa din faţa Parlamentului italian.

O mulţime de medici tineri au blocat intrările spre clădirea Parlamentului, prosestând împotriva condiţiilor în care sunt obligaţi să-şi desfăşoare activitatea.

Ei vorbeau, prin pancardele afişate, despre munca pe care o depun pentru a ajunge personal specializat şi, în contrabalans, despre felul în care sunt retribuiţi şi trataţi atunci când îşi expun revendicările.

Cei care au ajuns azi cu halatul în taşcă la Roma sunt medici din toate zonele Italiei.

După un frecuş fizic, piept la piept, cu câteva zeci dintre participanţii la meeting, pentru a-mi croi drum printre ei, am schimbat şi câteva replici.

– Bine ai venit în Italia, turist străin, să vezi ce se întâmplă aici!

– Sunt jurnalist în România, credeţi să acolo e mai bine?

– Ar trebui să protestaţi şi voi!

– Şi medicii noştri protestează, dar guvernanţii s-au obişnuit să nu-i asculte. Spuneţi-mi, sunteţi supăraţi pe cei ce vin din România şi practică medicina la voi?

– E loc pentru toţi cei buni dar ar trebui respectaţi! Asta vrem! Asta cerem!

Oameni tineri, frumoşi, cu şcoli, care nu vor să plece în SUA ca să câştige mai bine. Care nu m-au înjurat pentru că sunt româncă şi pentru că ţara mea le livrează infractori şi medici înlocuitori.

Plec din marea de halate albe cu un nod mare în gât. Când medicii ies în stradă în halate, e semn că naţiunea e pe moarte, oriunde s-ar întâmpla asta…

Ramona  Băluţescu

This post was written by:

- who has written 4326 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult