Categorized | Social

Clădirea Primăriei Oradea este acum, oficial, monument istoric

Primăria municipiului Oradea a devenit mai bogată cu un însemn distinctiv, unul care atestă statutul de monument istoric al clădirii. Plăcuţa, inscripţionată în română, maghiară şi engleză, descrie pe scurt istoricul clădirii, anul construcţiei precum şi numele arhitectului care l-a construit.

Tăbliţa a fost dezvelită vineri, 20 aprilie, de viceprimarul Florica Cherecheş, care a menţionat că evenimentul face parte din ciclul de evenimente organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Monumentelor şi Siturilor, serbată pe 18 aprilie.

Inițiativa montării însemnelor distincte ale clădirilor-monument din municipiu a pornit în 2008, când Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor a iniţiat pe baza Ordinului 2237/2004, emis de Ministerul Culturii şi Cultelor, prima acţiune de acest gen din Oradea.

Costurile realizării şi montării tăbliţelor sunt suportate din bugetul local şi Proiectul de finanţare a activităţilor Fundaţiei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult