Categorized | Educatie

Jazz la superlativ. Chicago se mută în Oradea!

Luni 23 aprilie, orădenii vor avea ocazia să-l asculte în premieră națională pe Dave Rempis și The Rempis Percussion Quartet. La doar trei zile după acest concert, joi 26 aprilie, la Oradea va cânta și duo-ul Ken Vandermark și Paal Nilssen-Love. Ambele evenimente, organizate de Muzica de Vest, vor avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Oradea (ARLUS), prețul unui bilet fiind de 15 lei.

The Rempis Percussion Quartet, al carui lider, Dave Rempis, este una din figurile proeminente ale scenei de jazz din Chicago din ultimii 12 ani, alaturi de Ken Vandermark, Mars Williams, Matana Roberts si altii vor urca pe scenă luni, de la ora 20:00.

Dave Rempis ajune in premiera in Romania alaturi de Tim Daisy si Frank Rosaly (ambii percutie) si Ingebrigt Haker Flaten, bass-ul de la The Thing. Funk, afro, toate intr-un jazz efervescent si neostoit, sunt coordonatele sonore sub care se va desfasura acest concert.

The Rempis Percussion Quartet’s tremendously propulsive Afrobeat grooves, unending swing, and even breathtakingly quiet moments seem to draw from a bottomless well of energy.

Ken Vandermark si Paal Nilssen-Love vin la Oradea cu un nou album

Joi, 26 aprilie, duo-ul cu care am inceput acum cativa ani seria de evenimente incomode MuzicaDeVest, revine in Oradea.

Este vorba de Ken Vandermark si Paal Nilssen-Love care intre timp au scos un nou disc, „Letter to a Stranger”, la casa de discuri Smalltown Superjazz si care isi continua povestea intr-un mod magistral.

Fara menajamente si echivoc, direct in foc, la presiuni ce misca inchipuitele masini zburatoare cu aburi ale inceputurilor cutezatoare ale propriei constiinte individuale si a coeziunii DUO-ului.

Cam asa se va prezenta jurnalul de front al saptamanii 23-28 aprilie, Anno Domini 2012, in Oradea.

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult