Categorized | Cultură

Fotografii orădeni și-au expus creațiile la Komarno, în Slovacia

La sfârşitul săptămânii trecute a fost vernisată la Galeria Muzeului Zichi din Komarno, Slovacia expoziţia reprezentativă a membrilor Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, intitulată „Paşi în lumină”. Expoziţiile orădenilor au fost vernisate până acum în zeci de galerii din Europa, Brazilia, Argentina şi Noua Zeelandă.

Expoziţia instalată pe simezele Galeriei Muzeului de lângă Dunăre din Komarno a cuprins 50 de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi: Benzovszki Tünde, Marius Bulzan, Monica Butnaru, Cristian Cacuci, Marius Ciobanu, Silviu Corbu, Constantin Dancoglu, Cristian Ene, Chrsitian Filipescu, Ovidiu Ilisie, Bianca Paşca, Gelu Stan, Valentina Stan, Eugen Munteanu, Petrila Gheorghe, Adela Rusu, Claudiu Szabó şi Vasile Vénig.

Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri, 21 aprilie 2012, la ora 10:00 în prezența unui public numeros și entuziast.

În deschiderea vernisajului artistul fotograf  Tivadar Nagy a salutat relaţia de colaborare culturală existentă dintre Fotoclubul „Helios” din Komarno şi Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, după care a dat cuvântul reprezentantului Primăriei oraşului Komarno, Mihály Mácza, istoric local.

În continuare a luat cuvântul preşedintele organizaţiei locale a Cedamok-ului, László Stubendek şi artistul fotograf  Filiphescu Cristian.

În încheiere a luat cuvântul preşedintele de onoare a Fotoclubului „Helios” din Komarno, artistul fotograf Fedor Gabčan, care a prezentat lucrările expuse de artiştii fotografi orădeni.

Expoziţia artiştilor fotografi, apreciată de cei prezenţi la vernisaj va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 15 mai 2012.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult