Categorized | Cultură

Fotografii orădeni și-au expus creațiile la Komarno, în Slovacia

La sfârşitul săptămânii trecute a fost vernisată la Galeria Muzeului Zichi din Komarno, Slovacia expoziţia reprezentativă a membrilor Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, intitulată „Paşi în lumină”. Expoziţiile orădenilor au fost vernisate până acum în zeci de galerii din Europa, Brazilia, Argentina şi Noua Zeelandă.

Expoziţia instalată pe simezele Galeriei Muzeului de lângă Dunăre din Komarno a cuprins 50 de fotografii alb-negru şi color realizate de artiştii fotografi: Benzovszki Tünde, Marius Bulzan, Monica Butnaru, Cristian Cacuci, Marius Ciobanu, Silviu Corbu, Constantin Dancoglu, Cristian Ene, Chrsitian Filipescu, Ovidiu Ilisie, Bianca Paşca, Gelu Stan, Valentina Stan, Eugen Munteanu, Petrila Gheorghe, Adela Rusu, Claudiu Szabó şi Vasile Vénig.

Vernisajul expoziţiei a avut loc vineri, 21 aprilie 2012, la ora 10:00 în prezența unui public numeros și entuziast.

În deschiderea vernisajului artistul fotograf  Tivadar Nagy a salutat relaţia de colaborare culturală existentă dintre Fotoclubul „Helios” din Komarno şi Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea, după care a dat cuvântul reprezentantului Primăriei oraşului Komarno, Mihály Mácza, istoric local.

În continuare a luat cuvântul preşedintele organizaţiei locale a Cedamok-ului, László Stubendek şi artistul fotograf  Filiphescu Cristian.

În încheiere a luat cuvântul preşedintele de onoare a Fotoclubului „Helios” din Komarno, artistul fotograf Fedor Gabčan, care a prezentat lucrările expuse de artiştii fotografi orădeni.

Expoziţia artiştilor fotografi, apreciată de cei prezenţi la vernisaj va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 15 mai 2012.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult