Categorized | Social

Au găsit împreună strategii de dezvoltare locală

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea a desfăşurat luni, 23.04.2012, conferinţa de încheiere a proiectului „Strategii de dezvoltare locală în Zona Metropolitană Oradea”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Obiectivul general al acestui proiect a fost îmbunătăţirea durabilă a capacităţii administraţiilor publice din Zona Metropolitană Oradea, iar prin scopul proiectului s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice şi actualizarea strategiilor de dezvoltare locale.

În cele 18 luni au fost organizate cursuri pentru reprezentanţii de management (factorii de decizie) din cadrul primăriilor membre ZMO (15 persoane) și au fost organizate cursuri pentru personalul de execuţie din cadrul primăriilor membre ZMO (25 de persoane).

De asemenea au fost actualizate cele 12 strategii pentru municipiul Oradea şi comunele din ZMO (Biharia, Borş, Cetariu, Ineu, Girişu de Criş, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei, Toboliu) şi corelate strategiilor locale, într-un document de referinţă cu impact metropolitan.

Prezent la eveniment, viceprimarul Florica Cherecheş a menţionat:

„Este extraordinar de important să înţelegem că unind forţele, împreună obţinem rezultate mai bune şi mai multe.

În urma modificărilor majore din sistemul public din ultima perioadă a indicatorilor macro-economici şi a actualizării surselor de finanţare active, se impune reactualizarea strategiilor de dezvoltare locale, adaptarea lor noilor condiţii”.

Bugetul proiectului a fost de peste 653 de mii de lei, din care finanţarea Uniunii Europene a reprezentat 85 %, cofinanţarea Guvernului României 12,99 % și contribuţia ZMO, 2,01 %.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult