Categorized | Social

Au găsit împreună strategii de dezvoltare locală

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea a desfăşurat luni, 23.04.2012, conferinţa de încheiere a proiectului „Strategii de dezvoltare locală în Zona Metropolitană Oradea”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Obiectivul general al acestui proiect a fost îmbunătăţirea durabilă a capacităţii administraţiilor publice din Zona Metropolitană Oradea, iar prin scopul proiectului s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice şi actualizarea strategiilor de dezvoltare locale.

În cele 18 luni au fost organizate cursuri pentru reprezentanţii de management (factorii de decizie) din cadrul primăriilor membre ZMO (15 persoane) și au fost organizate cursuri pentru personalul de execuţie din cadrul primăriilor membre ZMO (25 de persoane).

De asemenea au fost actualizate cele 12 strategii pentru municipiul Oradea şi comunele din ZMO (Biharia, Borş, Cetariu, Ineu, Girişu de Criş, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei, Toboliu) şi corelate strategiilor locale, într-un document de referinţă cu impact metropolitan.

Prezent la eveniment, viceprimarul Florica Cherecheş a menţionat:

„Este extraordinar de important să înţelegem că unind forţele, împreună obţinem rezultate mai bune şi mai multe.

În urma modificărilor majore din sistemul public din ultima perioadă a indicatorilor macro-economici şi a actualizării surselor de finanţare active, se impune reactualizarea strategiilor de dezvoltare locale, adaptarea lor noilor condiţii”.

Bugetul proiectului a fost de peste 653 de mii de lei, din care finanţarea Uniunii Europene a reprezentat 85 %, cofinanţarea Guvernului României 12,99 % și contribuţia ZMO, 2,01 %.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4157 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

Citește mai mult