Categorized | Social

Au găsit împreună strategii de dezvoltare locală

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea a desfăşurat luni, 23.04.2012, conferinţa de încheiere a proiectului „Strategii de dezvoltare locală în Zona Metropolitană Oradea”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Obiectivul general al acestui proiect a fost îmbunătăţirea durabilă a capacităţii administraţiilor publice din Zona Metropolitană Oradea, iar prin scopul proiectului s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice şi actualizarea strategiilor de dezvoltare locale.

În cele 18 luni au fost organizate cursuri pentru reprezentanţii de management (factorii de decizie) din cadrul primăriilor membre ZMO (15 persoane) și au fost organizate cursuri pentru personalul de execuţie din cadrul primăriilor membre ZMO (25 de persoane).

De asemenea au fost actualizate cele 12 strategii pentru municipiul Oradea şi comunele din ZMO (Biharia, Borş, Cetariu, Ineu, Girişu de Criş, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei, Toboliu) şi corelate strategiilor locale, într-un document de referinţă cu impact metropolitan.

Prezent la eveniment, viceprimarul Florica Cherecheş a menţionat:

„Este extraordinar de important să înţelegem că unind forţele, împreună obţinem rezultate mai bune şi mai multe.

În urma modificărilor majore din sistemul public din ultima perioadă a indicatorilor macro-economici şi a actualizării surselor de finanţare active, se impune reactualizarea strategiilor de dezvoltare locale, adaptarea lor noilor condiţii”.

Bugetul proiectului a fost de peste 653 de mii de lei, din care finanţarea Uniunii Europene a reprezentat 85 %, cofinanţarea Guvernului României 12,99 % și contribuţia ZMO, 2,01 %.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult