Categorized | Social

Au găsit împreună strategii de dezvoltare locală

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea a desfăşurat luni, 23.04.2012, conferinţa de încheiere a proiectului „Strategii de dezvoltare locală în Zona Metropolitană Oradea”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Obiectivul general al acestui proiect a fost îmbunătăţirea durabilă a capacităţii administraţiilor publice din Zona Metropolitană Oradea, iar prin scopul proiectului s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice şi actualizarea strategiilor de dezvoltare locale.

În cele 18 luni au fost organizate cursuri pentru reprezentanţii de management (factorii de decizie) din cadrul primăriilor membre ZMO (15 persoane) și au fost organizate cursuri pentru personalul de execuţie din cadrul primăriilor membre ZMO (25 de persoane).

De asemenea au fost actualizate cele 12 strategii pentru municipiul Oradea şi comunele din ZMO (Biharia, Borş, Cetariu, Ineu, Girişu de Criş, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei, Toboliu) şi corelate strategiilor locale, într-un document de referinţă cu impact metropolitan.

Prezent la eveniment, viceprimarul Florica Cherecheş a menţionat:

„Este extraordinar de important să înţelegem că unind forţele, împreună obţinem rezultate mai bune şi mai multe.

În urma modificărilor majore din sistemul public din ultima perioadă a indicatorilor macro-economici şi a actualizării surselor de finanţare active, se impune reactualizarea strategiilor de dezvoltare locale, adaptarea lor noilor condiţii”.

Bugetul proiectului a fost de peste 653 de mii de lei, din care finanţarea Uniunii Europene a reprezentat 85 %, cofinanţarea Guvernului României 12,99 % și contribuţia ZMO, 2,01 %.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult