Categorized | Social

Au găsit împreună strategii de dezvoltare locală

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea a desfăşurat luni, 23.04.2012, conferinţa de încheiere a proiectului „Strategii de dezvoltare locală în Zona Metropolitană Oradea”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Obiectivul general al acestui proiect a fost îmbunătăţirea durabilă a capacităţii administraţiilor publice din Zona Metropolitană Oradea, iar prin scopul proiectului s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de formulare a politicilor publice şi actualizarea strategiilor de dezvoltare locale.

În cele 18 luni au fost organizate cursuri pentru reprezentanţii de management (factorii de decizie) din cadrul primăriilor membre ZMO (15 persoane) și au fost organizate cursuri pentru personalul de execuţie din cadrul primăriilor membre ZMO (25 de persoane).

De asemenea au fost actualizate cele 12 strategii pentru municipiul Oradea şi comunele din ZMO (Biharia, Borş, Cetariu, Ineu, Girişu de Criş, Nojorid, Oşorhei, Paleu, Sînmartin, Sîntandrei, Toboliu) şi corelate strategiilor locale, într-un document de referinţă cu impact metropolitan.

Prezent la eveniment, viceprimarul Florica Cherecheş a menţionat:

„Este extraordinar de important să înţelegem că unind forţele, împreună obţinem rezultate mai bune şi mai multe.

În urma modificărilor majore din sistemul public din ultima perioadă a indicatorilor macro-economici şi a actualizării surselor de finanţare active, se impune reactualizarea strategiilor de dezvoltare locale, adaptarea lor noilor condiţii”.

Bugetul proiectului a fost de peste 653 de mii de lei, din care finanţarea Uniunii Europene a reprezentat 85 %, cofinanţarea Guvernului României 12,99 % și contribuţia ZMO, 2,01 %.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4203 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult