Categorized | Social

Bungău și Horga în turul doi al alegerilor pentru șefia Universității

Constantin Bungău și Ioan Horga au reușit luni să acceadă în turul doi al alegerilor pentru rectoratul Universității din Oradea cu un număr de 637 de voturi dintr-un total de 896. Alegerile au avut loc între ora 8.00 și 18:00 în Sala de Jocuri Sportive a Universității, prezența la vot fiind de 77,91 la sută, adică 896 de alegători din 1150.

Începutul de săptămână a fost unul bun pentru Constantin Bungău și Ioan Horga care au acces în turul final al alegerilor pentru șefia Universității din Oradea.

Vremea bună a făcut ca și prezența la vot să fie numeroasă. Aceasta se anunța promițătoare încă de la ora 12:00, oră până la care votaseră deja 379 de universitari, adică 33% din totalul alegătorilor. Până la ora 14:00 numărul alegătorilor aproape se dublase ajungând la 653 de persoane, adică 56,8%.

În jurul orei 16:00, biroul de presă al Universității din Oradea anunța o prezență la vort de 800 de Universitari, adică 69,6 la sută. Când a început numărarea voturilor, la ora 18:00, numărul final al alegătorilor care merseseră la vot era de 896 persoane, adică 77,91 la sută.

În urma numărării voturilor, cel mai bine clasat candidat a fost Constantin Bungău cu 439 de voturi, urmat, la distanță foarte mare, de Ioan Horga cu 198 voturi. Pe locul trei s-a clasat Alexandr Ilieș cu 109 voturi, urmat de Gheorghe Ionescu cu 62 de voturi, Ioan Felea cu 57 și Mircea Chiriac cu 22 de voturi.

Constantin Bungău și Ioan Horga au acces așadar în turul doi de scrutin, tur care va avea loc miercuri, 25 aprilie, în aceeași Sală de Jocuri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult