Categorized | Oradea

Emil Boc îl face praf pe Petru Filip: „avea interese personale!”

Președintele PDL, Emil Boc a declarat marți, 24 aprilie, la TVR că partidul pe care îl conduce nu este afectat de plecarea fostului primar orădean Petru Filip la PSD. Mai mult, fostul premier a spus despre Filip că avea interese personale și că este bine că partidul s-a curățat de oportuniști.

Într-o emisiune transmisă pe TVR 1, președintele PDL, Emil Boc a vorbit și despre recentele debarcări din PDL. Printre „trădători”, așa cum i-a numit Emil Boc, se află și fostul primar al municipiului Oradea Petru Filip, despre care a spus:

„Un partid se întărește când se curăță de oportuniști și fripturiști. Petru Filip avea interesul să promoveze legi în avantajul său personal. Dorea ca în Legea Educației să fie făcute niște modificări care ar fi sprijinit universitățile private.

Intenția lui era ca, banii pe care statul îi dă universităților particulare, să nu se întoarcă la stat nici dacă acestea au profit, lucu care nu este normal”.

Emil Boc s-a referit la proiectul intitulat pompos „întărirea autonomiei universitare”.

Conform Legii Educației, patrimoniul universităților private revine fondatorilor care sunt, acum, fundații. Iar potrivit legii fundațiilor, în caz de dizolvare a acestora, patrimoniul lor revine statului sau altor fundații cu obiect de activitate similar.

Astfel, fondatorii universităților particulare nu pot să recupereze, în caz de desființare, patrimoniul obținut de acestea, fără a plăti taxe și impozite.

Asta pentru că universitățile private nu funcționează ca SRL-urile sau SA-urile, ele funcționează în regim de instituții de interes public, non profit, și ca atare pentru taxele încasate de la studenți nu se plătește TVA şi impozite.

Modificările care vizau anularea acestei reglementări îi vizau în mod direct pe cei doi parlamentari care o inițiaseră, întrucât atât Petru Filip cât și Cătălin Croitoru sunt cadre didactice ale unor universități particulare.

Cătălin Croitoru predă la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir din Bucureşti iar Petru Filip la Universitatea Agora din Oradea și Dimitrie Cantemir din Bucureşti.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult