Categorized | Oradea

Emil Boc îl face praf pe Petru Filip: „avea interese personale!”

Președintele PDL, Emil Boc a declarat marți, 24 aprilie, la TVR că partidul pe care îl conduce nu este afectat de plecarea fostului primar orădean Petru Filip la PSD. Mai mult, fostul premier a spus despre Filip că avea interese personale și că este bine că partidul s-a curățat de oportuniști.

Într-o emisiune transmisă pe TVR 1, președintele PDL, Emil Boc a vorbit și despre recentele debarcări din PDL. Printre „trădători”, așa cum i-a numit Emil Boc, se află și fostul primar al municipiului Oradea Petru Filip, despre care a spus:

„Un partid se întărește când se curăță de oportuniști și fripturiști. Petru Filip avea interesul să promoveze legi în avantajul său personal. Dorea ca în Legea Educației să fie făcute niște modificări care ar fi sprijinit universitățile private.

Intenția lui era ca, banii pe care statul îi dă universităților particulare, să nu se întoarcă la stat nici dacă acestea au profit, lucu care nu este normal”.

Emil Boc s-a referit la proiectul intitulat pompos „întărirea autonomiei universitare”.

Conform Legii Educației, patrimoniul universităților private revine fondatorilor care sunt, acum, fundații. Iar potrivit legii fundațiilor, în caz de dizolvare a acestora, patrimoniul lor revine statului sau altor fundații cu obiect de activitate similar.

Astfel, fondatorii universităților particulare nu pot să recupereze, în caz de desființare, patrimoniul obținut de acestea, fără a plăti taxe și impozite.

Asta pentru că universitățile private nu funcționează ca SRL-urile sau SA-urile, ele funcționează în regim de instituții de interes public, non profit, și ca atare pentru taxele încasate de la studenți nu se plătește TVA şi impozite.

Modificările care vizau anularea acestei reglementări îi vizau în mod direct pe cei doi parlamentari care o inițiaseră, întrucât atât Petru Filip cât și Cătălin Croitoru sunt cadre didactice ale unor universități particulare.

Cătălin Croitoru predă la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir din Bucureşti iar Petru Filip la Universitatea Agora din Oradea și Dimitrie Cantemir din Bucureşti.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult