Categorized | Social

Universitatea din Oradea are, în sfârșit, rector. Constantin Bungău, ales cu 585 de voturi

Epopea alegerii noului șef al Universității din Oradea s-a încheiat miercuri, 25 aprilie 2012. După episodul nefericit în care Cornel Antal, deși câștigase alegerile cu o majoritate zdrobitoare a fost neconfirmat ca rector, universitarii l-au ales în acestă funcție pe Constantin Bungău, ordonatorul de credite a instituției.

Victoria lui Constantin Bungău era într-o mare măsură previzibilă întrucât, în primul tur de scrutin care a avut loc luni, acesta adunase 439 de voturi, cu 10 mai puține decât adunaseră toți ceilalți cinci contracandidați împreună.

Ioan Horga, profesorul cu care Bungău s-a duelat în finală adunase în primul tur de scrutin doar 198 de voturi.

Deși în turul doi votanții au avut la dispoziție doar doi candidați, prezența la vot a fost asemănătoare cu cea din primul tur. La ora 12:00 la vot se prezentaseră 372 de alegători, reprezentând 32% din totalul celor cu drept de vot.

La ora 14:00, s-au contabilizat 592 de voturi, adică 51%, fiind atins cvorumul necesar pentru ca alegerile să fie valide.

La 16:00 votaseră 753 de electori, adică 65% din numărul de persoane cu drept de vot, cu 47 mai puțini alegători decât în primul tur (69,6%).

Urnele s-au închis la ora 18.00, când votaseră 840 de electori, reprezentând 73% din persoanele cu drept de vot.

Numărarea voturilor a început la ora 18:00 și s-a încheiat îm jurul orei 19:30 când a fost anunțat și câștigătorul. Constantin Bungău a obținut 585 de voturi, iar Ioan Horga 236 de voturi.

În urma acestei victorii, Constantin Bungău va trece din poziția de ordonator de credite în cea de rector al Universității din Oradea, unde va activă în următorii patru ani.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult