Categorized | Social

Universitatea din Oradea are, în sfârșit, rector. Constantin Bungău, ales cu 585 de voturi

Epopea alegerii noului șef al Universității din Oradea s-a încheiat miercuri, 25 aprilie 2012. După episodul nefericit în care Cornel Antal, deși câștigase alegerile cu o majoritate zdrobitoare a fost neconfirmat ca rector, universitarii l-au ales în acestă funcție pe Constantin Bungău, ordonatorul de credite a instituției.

Victoria lui Constantin Bungău era într-o mare măsură previzibilă întrucât, în primul tur de scrutin care a avut loc luni, acesta adunase 439 de voturi, cu 10 mai puține decât adunaseră toți ceilalți cinci contracandidați împreună.

Ioan Horga, profesorul cu care Bungău s-a duelat în finală adunase în primul tur de scrutin doar 198 de voturi.

Deși în turul doi votanții au avut la dispoziție doar doi candidați, prezența la vot a fost asemănătoare cu cea din primul tur. La ora 12:00 la vot se prezentaseră 372 de alegători, reprezentând 32% din totalul celor cu drept de vot.

La ora 14:00, s-au contabilizat 592 de voturi, adică 51%, fiind atins cvorumul necesar pentru ca alegerile să fie valide.

La 16:00 votaseră 753 de electori, adică 65% din numărul de persoane cu drept de vot, cu 47 mai puțini alegători decât în primul tur (69,6%).

Urnele s-au închis la ora 18.00, când votaseră 840 de electori, reprezentând 73% din persoanele cu drept de vot.

Numărarea voturilor a început la ora 18:00 și s-a încheiat îm jurul orei 19:30 când a fost anunțat și câștigătorul. Constantin Bungău a obținut 585 de voturi, iar Ioan Horga 236 de voturi.

În urma acestei victorii, Constantin Bungău va trece din poziția de ordonator de credite în cea de rector al Universității din Oradea, unde va activă în următorii patru ani.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult