Categorized | Oradea

Liberalii vor ca „pedelistul” Ghilea să-l demită pe pedelistul Țîrle

Invocând prevederile unui articol din Legea partidelo politice, conform căruia „înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”, liberalii îi cer lui Gavrilă Ghilea, ajuns prefect datorită apartenenței politice la PDL, să aplice legea și să îl destituie din funcția de președinte a Consiliului Județean Bihor pe Radu Țîrle, trecut de curând de la PNL în banca portocaliilor.

Petiția adresată prefectului Gavrilă Ghilea este semnată de președintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, viitorul candidat la președinția Consiliului Județean Bihor.

„Vă solicităm să constataţi că mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor urmează a înceta de drept, concomitent cu înregistrarea candidaturii domnului Radu Ţîrle la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor din partea Partidului Democrat Liberal.

Domnul Radu Tîrle a candidat la alegerile locale din iunie 2008 pe lista Partidului Naţional Liberal, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit art. 15, alin. 2, lit. g din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de preşedinte al consiliului judeţean încetează de drept, concomitent cu pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

Totodată, în conformitate cu prevederile art. 8, alin. 2 din Legea nr. 1412003 privind partidele politice, „înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”

se precizează în adresa semnată de Cornel Popa.

Ce se va întâmpla, rămâne de văzut. Gurile rele spun însă că Gavrilă Ghilea va amâna cât de mult poate punerea în aplicare a acestei adrese, astfel încât Țîrle să poată conduce în continuare ședințele Consiliului Județean Bihor din poziția de președinte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult