Categorized | Oradea

Liberalii vor ca „pedelistul” Ghilea să-l demită pe pedelistul Țîrle

Invocând prevederile unui articol din Legea partidelo politice, conform căruia „înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”, liberalii îi cer lui Gavrilă Ghilea, ajuns prefect datorită apartenenței politice la PDL, să aplice legea și să îl destituie din funcția de președinte a Consiliului Județean Bihor pe Radu Țîrle, trecut de curând de la PNL în banca portocaliilor.

Petiția adresată prefectului Gavrilă Ghilea este semnată de președintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, viitorul candidat la președinția Consiliului Județean Bihor.

„Vă solicităm să constataţi că mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor urmează a înceta de drept, concomitent cu înregistrarea candidaturii domnului Radu Ţîrle la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor din partea Partidului Democrat Liberal.

Domnul Radu Tîrle a candidat la alegerile locale din iunie 2008 pe lista Partidului Naţional Liberal, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Potrivit art. 15, alin. 2, lit. g din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de preşedinte al consiliului judeţean încetează de drept, concomitent cu pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

Totodată, în conformitate cu prevederile art. 8, alin. 2 din Legea nr. 1412003 privind partidele politice, „înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”

se precizează în adresa semnată de Cornel Popa.

Ce se va întâmpla, rămâne de văzut. Gurile rele spun însă că Gavrilă Ghilea va amâna cât de mult poate punerea în aplicare a acestei adrese, astfel încât Țîrle să poată conduce în continuare ședințele Consiliului Județean Bihor din poziția de președinte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult