Categorized | Oradea

Guvernul României în chinurile facerii. Victor Ponta desemnat premier

Sfârșitul de săptămână a fost unul cu ghinion pentru coaliția aflată la guvernarea României. Moţiunea de cenzură a opoziţiei a trecut cu 235 de voturi „pentru”, Guvernul Ungureanu fiind demis.

Anunţul a fost făcut de senatorul PNL Dan Radu Ruşanu, care iniţial a anunţat 236 voturi „pentru”. Se pare că în locul unui vot, un parlamentar cu imaginație, introdusese în urnă o… bomboană. La solicitarea PDL, voturile au fost renumărate, Ruşanu precizând apoi cifra exactă.

Imediat după aflarea rezultatului premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că este onorat că a avut posibilitatea să conducă Guvernul şi că rezultatul votului la moţiune este un efect al democraţiei.

În încheierea intervenției, Ungureanu a clamat: „Nu mi-am spus ultimul cuvânt!”.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat la rândul său că USL este dispusă să îşi asume guvernarea, cu el premier.
„Conform deciziei Congreselor, voi fi propunerea USL pentru conduce acest Guvern”, a spus Ponta.

Pe la spate

Fostul premier al României, Emil Boc, a acuzat dur grupul minorităţilor naţionale susținând că „a lucrat pe la spate” Guvernul.

„Dacă grupul minorităţilor naţionale nu ar fi votat moţiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exerciţiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare să nu fie fair-play.

Grupul minorităţilor naţionale ne-a lucrat pe la spate. Cred că aceasta este o victorie a traseismului, a oportunismului şi a lipsei de caracter în politică”

a declarat Emil Boc.

Dintre „toți” l-a ales pe Ponta

În jurul orei 16:00, preşedintele Traian Băsescu a trimis partidelor invitaţii la consultări pentru desemnarea unui nou prim-ministru.La ora 20:00 a dat verdictul.

„Astăzi am avut consultări în vederea desemnării unui nou prim-ministru. Minorităţile au spus că vor susţine orice premier desemnat. UNPR nu a propus pe nimeni, a cerut doar stabilitate. UDMR nu a avansat un nume, PDL nu a avut o opţiune.

PSD-ul este singurul partid care a avut opţiune, susţinută și de PNL şi PC. Există așadar un singur nume pronunţat în cadrul consultărilor: Victor Ponta. L-am invitat la Cotroceni, am semnat decretul şi îi încredinţez misiunea de a forma noul cabinet”

a spus Traian Băsescu.

Președintele l-a invitat apoi pe Ponta la microfon.

„Mă bazez în special pe USL şi pe toţi ceilalţi parlamentari care vor înţelege şi vor considera utilă susţinerea unui asemenea guvern, cu un mandat limitat până la alegerile parlamentare.

Voi încerca să formez un guvern şi să asigur o guvernare până la alegeri care să redea românilor speranţa că în România lucrurile se îndreaptă spre direcţia bună pe care şi-o doresc cu toţii”

a declarat Victor Ponta, după care a strâns mâna șefului statului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult