Categorized | Sport

Bihorenii, în topul sportului nautic

La sfârșitul lunii, între localităţile Meştera şi Răstoliţa, din judeţul Mureş, a avut loc un concurs de sporturi nautice pe ape montane, (rafting, kaiac şi canoe), organizat pe un traseu devenit deja classic. Judeţul Bihor a fost reprezentat de echipa mixtă constituită din S.J. Salvamont-Salvaspeo Bihor şi Master Adventure Team, echipă care a reușit să câștige câteva premii importante.

Vremea a fost una ideală pentru acest gen de activităţi. Ajuns la cea de-a III-a ediție, concursul internaţional „Mureş Marathon White-Water sports” (WW sports) a adunat la start 128 de participanţi din 5 ţări, România, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Irlanda. Au fost alcătuite 51 de echipe, care s-au întrecut în 5 categorii de ambarcaţiuni la secţiunea de anduranţă (WW maraton): WW kaiac;

Trekking kaiac la ambarcaţiuni monoloc, WW kanoe la ambarcaţiuni cu 2 locuri, Rafting – ambarcaţiuni de 3 – 6 locuri şi o secţiune „Open” unde s-au reunit ambarcaţiuni atipice pentru WW sports. La secţiunea de WW Slalom au participat deasemenea ambarcaţiuni din toate categoriile, kaiac, kanoe şi barca de rafting.

Şi în acest an, judeţul Bihor a fost reprezentat de echipa mixtă constituită de S.J. Salvamont-Salvaspeo Bihor (Nagy Ivan, Pinter Istvan, Potre Bucur, Olah Attila) şi Master Adventure Team (Novak Csaba, Ciuhandu Alexandru, Halasz Attila, Stancovici Ionuţ, Crişan Mircea – ultimii trei fiind de fapt din Satu Mare dar care din 2011 s-au alăturat echipei bihorene)

Prima secţiune desfăşurată a fost cea de WW Slalom, unde primele 5 locuri la categoria „Kaiac” au fost adjudecate de echipa Salvamont Salvaspeo – Master Adventure: locul 1 Nagy Ivan, locul 2 Stancovici Ionuţ, locul 3 Halasz Attila, locul 4 Crişan Mircea și locul 5 Pinter Istvan.

Se dorește înființarea unui campionat național de WW sports

Şi la secţiunea de anduranţă (WW maraton) echipa bihoreană a dominat  podiumul: WW kaiac – locul 1 – Stancovici Ionuţ şi locul 3 – Nagy Ivan; Trekking kaiac – locul 2 – Olah Attila şi locul 3  – Crişan Mircea; WW Kanoe  dublu – locul 1 – Pinter Istvan şi Potre Bucur.

Concursul a constituit un bun prilej de reunire a celor mai activi membrii ai comunităţii WW sports din România, comunitate în continuă creştere sub aspectul numărului de practianţi.

Aceştia consideră că ar fi momentul de reunire şi organizare sub egida unei federaţii naţionale de WW Sports şi se consideră oportună organizarea unui campionat naţional de WW sports.

Deocamdată neoficial, campionatul naţional al anului 2012 ar putea include, în afara competiţiei de pe cursul Mureşului şi competiţii organizate pe valea Bistriţei şi a Buzăului.

Rămâne de văzut dacă acest deziderat va fi realizabil. Oricum, „Mureş Marathon” începe să capete o bine-meritată notorietate, atât pe plan naţional cât şi internaţional, meritul revenind nu numai participanţilor ci şi a echipei de organizare, cei de la „Outdoor Experience Tg. Mureş”

Unul dintre sponsorii tradiţionali ai activităţii de salvare montană din Bihor, SC Novet Ro – reprezentant Hannah şi Gumotex – Cehia a considerat că merită să se implice şi în sprijinirea acestui gen de activitate sportivă, rezultatele bune obţinute şi în acest an justificând implicarea în sprijinirea acestei echipe de WW sports.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult