Categorized | Social

Ecologiști de liceu în vizită la Primărie

Elevii claselor XI A, XI B şi XII A de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel” au vizitat joi, 3 mai 2012, Primăria Oradea şi Turnul Primăriei. Vizita face parte dintr-un proiect care are ca scop promovarea unui comportament ecologic adecvat în şcoală şi în comunitate prin încurajarea participării voluntare a elevilor la activităţi extracurriculare.

Elevii conduşi de profesorii Ramona Iştoc şi Florin Iştoc au fost primiţi de viceprimarul Florica Cherecheş, care le-a povestit despre activitatea administraţiei locale, despre faptul că cetăţenii responsabili trebuie să fie preocupaţi de problemele oraşului, precum şi despre importanţa implicării în acţiunile comune.

Totodată, viceprimarul i-a îndrumat pe elevi să rămână mereu oameni cinstiţi şi folositori societăţii, în ciuda obstacolelor cu care se vor confrunta pe parcursul vieţii lor.

După cuvintele calde ale viceprimarului Cherecheş, profesorul Florin Iştoc a mulţumit administraţiei locale pentru interesul pe care îl arată şcolilor orădene şi pentru ajutorul acordat de către Primăria Oradea în implementarea proiectului „Îmbunăţăţirea calităţii mediului în şcoală şi în comunitate, prin implicarea elevilor în activităţi extracurriculare”.

Acest proiect, care este finanţat de Primăria Oradea în cadrul sesiunii de proiecte nerambursabile din acest an, are ca scop promovarea unui comportament ecologic adecvat în şcoală şi în comunitate prin încurajarea participării voluntare a elevilor la activităţi extracurriculare, mai ales în domeniul protecţiei mediului.

În cadrul proiectului, până la sfârşitul anului 2012, vor fi realizate diferite concursuri şi dezbateri pe teme ecologice, campanii de colectare a maculaturii şi peturilor la Liceul Emanuel, acţiuni de ecologizare a unui spaţiu adoptat de către elevii liceului, precum şi realizarea unui eco-ghid cu titlul „Adoptă un comportament verde” şi a unui ghid cu titlul „Colţ verde”.

În cadrul vizitei de azi, elevii au prezentat modul de funcţionare a unui aparat de dimensiuni mici, accesibil şi uşor de folosit, care reduce dimensiunea pet-ului cu 92 la sută în numai 20 de secunde.

În urma prezentării, elevii şi însoţitorii lor au vizitat Centrul de Relaţii cu publicul precum şi Turnul Primăriei Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult