Categorized | Social

Festivitate pentru primele absolvente ale „Școlii de mămici” din Oradea

Pornind de la premisa că „pentru naștere, viitoarele mămici trebuie să se pregătească exact ca pentru o competiție sportivă”, medicii de la Spitalul Județean au fost organizate din martie cursuri în care orădencele să se pregătească pentru naștere. joi, 3 mai 2012, a avut loc festivitatea de premiere a primelor mămici cu diplomă din Oradea.

Evenimentul a început la ora 17:00, când în sală s-au adunat aproximativ 30 de viitoare mămici, absolvente ale cursului „Școala Mamei”.

Au fost prezenți medicul coordonator al Maternității, Petru Chitulea și managerul Spitalului Județean, Gheorghe Carp.

„Ați învățat ce trebuie să faceți și cum trebuie să vă descurcați cu nou-născutul. De acum se poate spune că sunteți mămici calificate și vă așteptăm să reveniți după naștere pentru a face și gimnastica de recuperare”

a declarat Petru Chitulea.

Gheorghe Carp a spus că cursul ar fi trebuit început mai devreme și că a fost surprins de nivelul profesional al medicilor de la Maternitate.

„Încercăm să oferim condiții și servicii la fel ca spitalele private, fie că vorbim de cele din vestul României sau de cele din Ungaria.”

a spus medicul.

Premiatele au povestit ziariștilor cum au decurs cursurile și care au fost lucrurile care le-au mulțumit cel mai mult.

„A fost bine pentru că am văzut exact traseul pe care îl parcurge o femeie când naște și am aflate multe despre dezvoltarea copilului de la faza de concepție și până la naștere”

a spus una dintre viitoarele mămici.

Cursurile din cadru proiectului „Școala mamei”, au fost gratuite și au început 8 Martie medicii propunându-și ca în cadrul lor să le ajute pe viitoarele mămici să înțeleagă mai bine procesul nașterii, să se acomodeze cu medicii și să se pregătească atât fizic cât și psihic pentru ceea ce va urma.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult