Categorized | Educatie

Ziariști la undițe

Sâmbătă 5 mai 2012, jurnaliștii din Bihor alături de invitați din Arad, Satu Mare, Bekescsaba, Debrecen şi Szeged se vor întrece în arta pescuitului pe balta Girişu de Criş. Pescarii vor avea la dispoziţi 10 ha de luciu de apă, în care aşteaptă înfometaţi 15 tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci.

La a II-a ediţie a concursului de pescuit pentru jurnalişti „Cupa Girişu de Criş”au fost invitaţi şi reprezentanţi ai instituţiilor media din Bekescsaba, Debrecen şi Szeged (Ungaria) şi din Arad şi Satu Mare (România).

Aceştia se vor alătura colegilor jurnalişti-pescari din Bihor. Proprietarul acesteia, Murvai Ludovic, pune la dispoziţia competitorilor 10 ha de luciu de apă, în care aşteaptă înfometaţi 15 tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci!

Concursul se va desfăşura într-o singură manşă de pescuit staţionar şi va dura 6 ore şi jumătate. Concursul este individual; fiecare redacţie poate fi reprezentată în competiţie de câte doi participanţi;

fiecare concurent poate să pescuiască cu maximum două undiţe, băţ fix sau vargă cu inele; sunt admise orice fel de momeli, naturale sau artificiale, şi orice fel de monturi.

Capturile de peste un kilogram vor fi cântărite imediat după scoaterea din apă, iar apoi vor fi eliberate. Restul capturilor, depozitate în juvelnic, vor fi cântărite la finalul competiţiei şi apoi eliberate.

„Crişana”, campioana ultimei ediții

La finalul concursului, câştigătorii vor fi stabiliţi în ordine descrescătoare în funcţie de greutatea totată a peştelui prins. Sunt admise toate capturile, indiferent de specie sau dimensiune. Peştele cel mai mare va aduce premiul special pentru cea mai mare captură, fiind apoi scos din concurs.

Concurentul cu cea mai mare captură poate participa cu restul peştilor la selecţia pentru premiile I, II şi III. Fiecare participant va concura individual la selecţia pentru premiere, redacţiile înscrise având astfel posibilitatea adjudecării mai multor premii.

Echipa cotidianului bihorean „Crişana” a fost marea câştigătoare a ediţiei de anul trecut, desfăşurată în data de 17 septembrie.

Ciprian-Remus Banici a fost recompensat cu premiul pentru cea mai mare captură (6,700 kg), iar Dorel Bara a câştigat premiul întâi al concursului, cu o captură de 2,900 kg. Pe următoarele locuri s-au situat reprezentanţii TVR – Dacian Sabău, cu o captură de 2,820 kg – şi www.informatiadebihor.ro – Florian Silaghi, cu 0,740 kg.

Balta Girişu de Criş (acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,400 kg!

Taxa de intrare pentru pescari este de 15 lei, în care este inclusă o masă (3 mititei cu pâine şi muştar). Din această primăvară, pe baltă se poate pescui şi noaprea, graţie noii instalaţii de iluminat. În cele peste 10 ha de luciu de apă există, în acest moment, 15 tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci!

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult