Categorized | Social

Constantin Bungău, rector cu acte în regulă

Sâmbătă, 5 mai la Universitatea din Oradea a ajuns ordinul de ministru care confirma numirea în funcția de rector a lui Constantin Bungău. În următoarea perioadă, după consultarea Senatului, rectorul nou ales își va numi prorectorii și va organiza concursul pentru ocuparea funcției de decan.

Deși, după neconfirmarea în funcța de rector a lui Cornel Antal de către ministrul Cornel Baba, unii se așteptau ca nici Constantin Bungău să nu fie confirmat, mai ales că ministrul Baba era pe picior de plecare din minister (numirea unui nou ministru urmând să aibă loc săptămâna viitoare), sâmbătă, 5 mai, Universitatea din Oradea a anunțat prin intermediul biroului de presă că a primit confirmarea din partea ministrului.

„Începând cu data din prezentul ordin, se confirmă în funcția de rector al Universității din Oradea, domnul prof. univ. dr. Constantin Bungău, care are și calitatea de ordonator de credite”

se afirmă în Ordinul semnat de ministrul Cătălin Baba.

În conformitate cu Legea Educației Naționale, rectorul urmează să își numească prorectorii, după consultarea Senatului universitar. Astfel, în prima ședinta de Senat, va avea loc prezentarea de către rector a  noii echipe, consultarea Senatului universitar și apoi numirea prorectorilor.

Aceste măsuri vor fi urmate de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de decan, lucru care va începe săptămâna viitoare. Prodecanii vor fi numiți de către viitorii decani, după consultarea consiliilor facultăților.

Constantin Bungău a participat la alegerile pentru funcția de rector în urma neconfirmării de către ministrul Baba, în această funcție, a fostului rector Cornel Antal. Bungău a fost ales cu 585 de voturi dintr-un total de 840.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult