Categorized | Social

Constantin Bungău, rector cu acte în regulă

Sâmbătă, 5 mai la Universitatea din Oradea a ajuns ordinul de ministru care confirma numirea în funcția de rector a lui Constantin Bungău. În următoarea perioadă, după consultarea Senatului, rectorul nou ales își va numi prorectorii și va organiza concursul pentru ocuparea funcției de decan.

Deși, după neconfirmarea în funcța de rector a lui Cornel Antal de către ministrul Cornel Baba, unii se așteptau ca nici Constantin Bungău să nu fie confirmat, mai ales că ministrul Baba era pe picior de plecare din minister (numirea unui nou ministru urmând să aibă loc săptămâna viitoare), sâmbătă, 5 mai, Universitatea din Oradea a anunțat prin intermediul biroului de presă că a primit confirmarea din partea ministrului.

„Începând cu data din prezentul ordin, se confirmă în funcția de rector al Universității din Oradea, domnul prof. univ. dr. Constantin Bungău, care are și calitatea de ordonator de credite”

se afirmă în Ordinul semnat de ministrul Cătălin Baba.

În conformitate cu Legea Educației Naționale, rectorul urmează să își numească prorectorii, după consultarea Senatului universitar. Astfel, în prima ședinta de Senat, va avea loc prezentarea de către rector a  noii echipe, consultarea Senatului universitar și apoi numirea prorectorilor.

Aceste măsuri vor fi urmate de organizarea concursului pentru ocuparea funcției de decan, lucru care va începe săptămâna viitoare. Prodecanii vor fi numiți de către viitorii decani, după consultarea consiliilor facultăților.

Constantin Bungău a participat la alegerile pentru funcția de rector în urma neconfirmării de către ministrul Baba, în această funcție, a fostului rector Cornel Antal. Bungău a fost ales cu 585 de voturi dintr-un total de 840.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult