Categorized | Educatie

Jurnal Bihorean a câștigat concursul de pescuit pentru ziariști

Jurnalul Bihorean a dominat ediţia a II-a a concursului internaţional de pescuit pentru jurnalişti dotat cu trofeul „Cupa Girişu de Criş”. Singura femeie din concurs, ziarista Simona Albinaru  de la Jurnalul Bihorean a cucerit atât trofeul pentru cea mai mare captură (4,300 kg), cât şi locul I (3,320 kg).

Locul al II-lea a fost ocupat de Bajusz Andras (Bihári Napló), cu o captură de 2,840 kg, iar locul al II-lea, de Alexandru Cioancă (informatiadebihor.ro), cu 1,520 kg.

Dintre cei aproximativ 20 de concurenţi, singurul care a mai fost… clasat a fost Ovidiu Pascu (Auto Supermarket), cu o captură de 0,440kg.

Premiile au constat în abonamente de pescuit pentru un an pe Balta „Girişu de Criş” (cu 30, 15, respectiv 0 kilograme de peşte – captură proprie – incluse) şi din scule de pescuit profesionale, valoarea totală fiind de peste 2.000 de lei! În competiţie s-au înscris 10 redacţii judeţele din Bihor şi Satu Mare şi din Ungaria.

Câştigătorii au fost stabiliţi în ordine descrescătoare, în funcţie de greutatea totată a peştelui prins. Peştele cel mai mare a adus premiul pentru cea mai mare captură, fiind scos din concurs.

Concurentul cu cea mai mare captură a participat cu restul peştilor la selecţia pentru premiile I, II şi III. Fiecare participant a concurat individual, toate redacţiile având posibilitatea adjudecării mai multor premii.

Balta Girişu de Criş (acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,400 kg!

Taxa de intrare pentru pescari este de 15 lei, în care este inclusă o masă (3 mititei cu pâine şi muştar). Din această primăvară, pe baltă se poate pescui şi noaprea, graţie noii instalaţii de iluminat.

În cele peste 10 ha de luciu de apă există, în acest moment, 15 tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult