Categorized | Educatie

Jurnal Bihorean a câștigat concursul de pescuit pentru ziariști

Jurnalul Bihorean a dominat ediţia a II-a a concursului internaţional de pescuit pentru jurnalişti dotat cu trofeul „Cupa Girişu de Criş”. Singura femeie din concurs, ziarista Simona Albinaru  de la Jurnalul Bihorean a cucerit atât trofeul pentru cea mai mare captură (4,300 kg), cât şi locul I (3,320 kg).

Locul al II-lea a fost ocupat de Bajusz Andras (Bihári Napló), cu o captură de 2,840 kg, iar locul al II-lea, de Alexandru Cioancă (informatiadebihor.ro), cu 1,520 kg.

Dintre cei aproximativ 20 de concurenţi, singurul care a mai fost… clasat a fost Ovidiu Pascu (Auto Supermarket), cu o captură de 0,440kg.

Premiile au constat în abonamente de pescuit pentru un an pe Balta „Girişu de Criş” (cu 30, 15, respectiv 0 kilograme de peşte – captură proprie – incluse) şi din scule de pescuit profesionale, valoarea totală fiind de peste 2.000 de lei! În competiţie s-au înscris 10 redacţii judeţele din Bihor şi Satu Mare şi din Ungaria.

Câştigătorii au fost stabiliţi în ordine descrescătoare, în funcţie de greutatea totată a peştelui prins. Peştele cel mai mare a adus premiul pentru cea mai mare captură, fiind scos din concurs.

Concurentul cu cea mai mare captură a participat cu restul peştilor la selecţia pentru premiile I, II şi III. Fiecare participant a concurat individual, toate redacţiile având posibilitatea adjudecării mai multor premii.

Balta Girişu de Criş (acces din Şoseaua Borşului, direcţia Ungaria, stânga imediat după Vimex, distribuitor Peugeot) a fost inaugurată în martie 2011, cea mai mare captură de până acum fiind un crap de 18,400 kg!

Taxa de intrare pentru pescari este de 15 lei, în care este inclusă o masă (3 mititei cu pâine şi muştar). Din această primăvară, pe baltă se poate pescui şi noaprea, graţie noii instalaţii de iluminat.

În cele peste 10 ha de luciu de apă există, în acest moment, 15 tone de amuri, caraşi, crapi, fitofagi, păstrăvi, somni, somni africani (clarias) şi ştiuci.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult