Categorized | Social

Funcționarii de la Consiliul Județean Bihor scapă de datorii

Veste bună pentru funcționarii datori vânduți de la Consiliul Județean Bihor. Camera Deputaților a aprobat amnistia fiscală popusă de UDMR Bihor, ceea ce înseamnă, în cazul celor de la CJ Bihor, că nu vor mai fi nevoiți să plătească sporurile încasate în ultimii ani, sporuri pe care Guvernul Boc le considerase ilegale.

Așa cum probabil știți, funcționarii publici și personalul contractual asimilat acestora primiseră de la instituțiile publice angajatoare unele sporuri.

Măsura atribuirii acestora nu a fost atacată la vremea respectivă de Instituțiile Prefectului, deci au fost considerate legale, mai mult, contractele colective de muncă au fost înregistrate și la Inspectoratele Teritoriale de Muncă, neridicându-se pobleme de ilegalitate, deci sporurile au fost atribuite în confomitate cu legile în vigoare.

Nu de aceeași părere fusese fostul Guvern Boc care prin intermediul Curții de Conturi le imputa funcționarilor acești bani pe motivul că sporurile erau ilegale.

Scandalul cel mai mare se iscase la Consiliul Județean Bihor, acolo unde banii ceruți de stat pentru cele două sporuri considerate ilegale le diminua acestora în așa hal salariul, încât ar mai fi avut de primit lunar câteva zeci de lei. Și asta timp de peste doi ani de zile.

În aceste condiții, UDMR Bihor a propus amnistierea fiscală a plăților la care au fost obligați angajații de către Curtea de Conturi.

Măsura va afecta aproximativ 3oo de mii de persoane, care au ridicat sumele cu bună credință în ultimii ani. Camera Deputaților a fost camera decizională în acest caz.

Drept umare, de la intrarea în vigoare a deciziei de azi, se anulează plățile impuse funcționarilor publici și personalului contactual de la instituțiile publice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult