Categorized | Social

Au discutat despre problemele persoanelor cu dizabilități din Oradea

Persoane cu dizabilități și aparținătorii acestora, organizații care activează în domeniul persoanelor cu dizabilități, reprezentanți ai Autorității Publice locale, ai Direcției de Sănătate Publica, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-au întâlnit în data de 08.05.2012, pentru a discuta despre „Persoana cu dizabilități în comunitatea orădeană”.

Întalnirea, organizată de Fundația People to People în colaborare cu Administratia Sociala Comunitara Oradea, a marcat Ziua europeana de lupta impotriva discriminarii persoanelor cu dizabilitati (celebrata pe 5 mai).

Aceasta s-a desfasurat la Centrul Social Muntifunctional pentru Persoane Varstnice din Iosia, aproximativ 20 de persoane readucand in atentie probleme mai vechi ce tin de discriminarea persoanelor cu dizabilitati: lipsa infrastructuri, insuficienta serviciilor care sa raspunda nevoilor acestora, deficiente ale sistemului, dar si probleme actuale – persoana cu dizabilitati ca victima a traficului de persoane.

La eveniment a participat și viceprimarul municipiului Oradea, Florica Cherecheș.

Au fost prezentate de asemenea si servicii si programe noi dezvoltate de organizatii, au fost initiate proiecte si colaborari viitoare.

„Ca si o concluzie a intalnirii, deschiderea participantilor, optimismul si perseverenta acestora consideram ca va contribui la imbunatatirea situatiei persoanelor cu dizabilitati in comunitatea noastra, la reducerea discriminarii acestora si la obtinerea statutului de membru activ al societatii”

se afirma intr-un comunicat al organizatorilor.

Fundaţia People to People, organizaţie neguvernamentală, non profit, apolitică a fost înfiintaţă în anul 1999 și desfăşoară în judeţul Bihor activităţi de asistenţă socială, dezvoltând programe şi servicii sociale acreditate pentru categorii defavorizate precum persoane vârstnice, persoane cu handicap, tineri postinstituţionalizaţi, persoane din comunităţi defavorizate, victime ale traficului de persoane.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult