Categorized | Social

Au discutat despre problemele persoanelor cu dizabilități din Oradea

Persoane cu dizabilități și aparținătorii acestora, organizații care activează în domeniul persoanelor cu dizabilități, reprezentanți ai Autorității Publice locale, ai Direcției de Sănătate Publica, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-au întâlnit în data de 08.05.2012, pentru a discuta despre „Persoana cu dizabilități în comunitatea orădeană”.

Întalnirea, organizată de Fundația People to People în colaborare cu Administratia Sociala Comunitara Oradea, a marcat Ziua europeana de lupta impotriva discriminarii persoanelor cu dizabilitati (celebrata pe 5 mai).

Aceasta s-a desfasurat la Centrul Social Muntifunctional pentru Persoane Varstnice din Iosia, aproximativ 20 de persoane readucand in atentie probleme mai vechi ce tin de discriminarea persoanelor cu dizabilitati: lipsa infrastructuri, insuficienta serviciilor care sa raspunda nevoilor acestora, deficiente ale sistemului, dar si probleme actuale – persoana cu dizabilitati ca victima a traficului de persoane.

La eveniment a participat și viceprimarul municipiului Oradea, Florica Cherecheș.

Au fost prezentate de asemenea si servicii si programe noi dezvoltate de organizatii, au fost initiate proiecte si colaborari viitoare.

„Ca si o concluzie a intalnirii, deschiderea participantilor, optimismul si perseverenta acestora consideram ca va contribui la imbunatatirea situatiei persoanelor cu dizabilitati in comunitatea noastra, la reducerea discriminarii acestora si la obtinerea statutului de membru activ al societatii”

se afirma intr-un comunicat al organizatorilor.

Fundaţia People to People, organizaţie neguvernamentală, non profit, apolitică a fost înfiintaţă în anul 1999 și desfăşoară în judeţul Bihor activităţi de asistenţă socială, dezvoltând programe şi servicii sociale acreditate pentru categorii defavorizate precum persoane vârstnice, persoane cu handicap, tineri postinstituţionalizaţi, persoane din comunităţi defavorizate, victime ale traficului de persoane.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult