Categorized | Social

Curățenie generală în Oradea și județul Bihor

Sub sloganul „Protejaţi apa, alta nu se inventează!”, angajaţi din cadrul A.B.A Crişuri vor curăţa sâmbătă, 12 mai 2012, şase cursuri de apă din şapte localităţi bihorene şi arădene în cadrul campaniei „Let’s Do It Romania!”. Lor li se vor adăuga și voluntari din Primăria Oradea, Poliția Locală și școlile din municipiu.

Sâmbătă 12 mai, proiectul va prinde viaţă la Oradea, concretizându-se într-o amplă acţiune de salubrizare a malului Crişului Repede, între Podul „Cele Trei Crişuri” şi Podul Densușianu (pe un traseu de aproximativ 6 km).

La acţiunea de curăţenie vor participa voluntari care colaborează cu Poliţia Locală Oradea, agenţi locali şi reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ din municipiu.

Acţiunea de curăţenie va fi coordonată şi supravegheată de reprezentanţii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea.

Și în județ

Împărţiţi în mai multe echipe, dar acţionând în comun, și voluntarii din cadrul A.B.A. Crişuri vor igieniza cursurile de apă pe mai multe tronsoane.

„Devenită deja o activitate anuală, proiectul „Let’s Do It Romania!” a strâns şi anul acesta voluntari din cadrul A.B.A Crişuri.

Nu mai puţin de 150 de angajaţi au spus deja „DA” acţiunii de voluntariat şi se vor afla pe cele mai importante cursuri de apă din Bazinul Hidrografic Crişuri”

a declarat Pásztor Sándor, director ABA Crişuri.

Aceștia vor face curat, în judeţul Bihor, pe cursul râului Crişul Repede în zona Priza de Apă Oradea (în spatele Kaufland), pe cursul pârâului Peţa, în Oradea, în zona barajului de atenuare, pe cursul râului Crişul Negru în localităţile Tinca (în mod special în zona Băile Tinca), Talpoş, Tămaşda, pe cursul râului Holod, în localitatea Dobreşti și pe cursul râului Bistra în localitatea Chiribiş.

De asemenea, volundarii ABA Crișuri vor igieniza și cursul râului Crişul Alb în localitatea Chişineu Criş din Arad.

Toţi cei care mai doresc să se implice voluntar în acesată acţiune sunt aşteptaţi sâmbătă, 12 mai, de la ora 9:00 dimineaţa, pe Aleea Gojdu – vizavi de Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Curățenie generală în Oradea și județul Bihor”

  1. Dan spune:

    O initiativa laudabila, felicitari!

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult