Categorized | Social

Senatul Universității din Oradea respinge acuzația de plagiat a lui Ionescu

Senatul Universității a analizat, pe baza raportului Comisiei de Etică, acuzele de plagiat ale lui Ionescu la adresa lui Antal și a decis că teza de doctorat a acestuia „are caracter de originalitate”. Acuzele fuseseră făcute în campania pentru alegerile Universitare care au avut loc la începutul lunii februarie.

În campania electorală pentru alegerile Universitare de la începutul lui februarie, sindicalistul Gheorghe Ionescu (contracandidat atunci al fostului rector Cornel Antal) îl acuza pe Antal că plagiase în teza de doctorat, că făcea săptămânal deplasări în Germania pentru a-și vizita soția, pe banii facultății și că ar fi acoperit mai multe infracțiuni.

Pentru că nu se știa cu musca pe căciulă Antal a făcut o cerere Senatului Universității să cerceteze acuzele lui Ionescu.

Senatul a delegat sarcina Comisiei de Etică a Universității care în urma cercetărilor a decis că

„teza de doctorat elaborată de prof.univ.dr. ing. Cornel Antal nu are elemente comune cu celelalte teze de doctorat, tratează subiecte total diferite și are caracter de originalitate”.

În ședința de miercuri, 9 mai 2012, Senatul Universității a analizat raportul Comisiei de Etică și l-a aprobat, trimițând totodată și un răspuns celui care a solicitat efectuarea cercetărilor, fostului rector Cornel Antal.

În ceea ce privește celelalte acuzații ale lui Gheorghe Ionescu, care nu au fost cercetate de Comisia de Etică pentru că nu erau de competența ei, Senatul Universității „a considerat relevant raportul Corpului de control al ministrului Educației”, efectuat la Universitatea din Oradea la începutul anului, pe considerentul că, dacă acele acuzații ar fi fost reale, Corpul de control le-ar fi descoperit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult