Categorized | Social

Senatul Universității din Oradea respinge acuzația de plagiat a lui Ionescu

Senatul Universității a analizat, pe baza raportului Comisiei de Etică, acuzele de plagiat ale lui Ionescu la adresa lui Antal și a decis că teza de doctorat a acestuia „are caracter de originalitate”. Acuzele fuseseră făcute în campania pentru alegerile Universitare care au avut loc la începutul lunii februarie.

În campania electorală pentru alegerile Universitare de la începutul lui februarie, sindicalistul Gheorghe Ionescu (contracandidat atunci al fostului rector Cornel Antal) îl acuza pe Antal că plagiase în teza de doctorat, că făcea săptămânal deplasări în Germania pentru a-și vizita soția, pe banii facultății și că ar fi acoperit mai multe infracțiuni.

Pentru că nu se știa cu musca pe căciulă Antal a făcut o cerere Senatului Universității să cerceteze acuzele lui Ionescu.

Senatul a delegat sarcina Comisiei de Etică a Universității care în urma cercetărilor a decis că

„teza de doctorat elaborată de prof.univ.dr. ing. Cornel Antal nu are elemente comune cu celelalte teze de doctorat, tratează subiecte total diferite și are caracter de originalitate”.

În ședința de miercuri, 9 mai 2012, Senatul Universității a analizat raportul Comisiei de Etică și l-a aprobat, trimițând totodată și un răspuns celui care a solicitat efectuarea cercetărilor, fostului rector Cornel Antal.

În ceea ce privește celelalte acuzații ale lui Gheorghe Ionescu, care nu au fost cercetate de Comisia de Etică pentru că nu erau de competența ei, Senatul Universității „a considerat relevant raportul Corpului de control al ministrului Educației”, efectuat la Universitatea din Oradea la începutul anului, pe considerentul că, dacă acele acuzații ar fi fost reale, Corpul de control le-ar fi descoperit.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult