Categorized | Social

Bihorenii ieșiți la iarbă verde au primit saci menajeri ca să nu lase gunoi în urma lor

ABA Crișuri și Primăria Oradea au ieșit sâmbătă la curățenie. Primăria Oradea a declanșat o amplă acţiune de salubrizare a malului Crişului Repede, între Podul „Cele Trei Crişuri” şi Podul iar angajaţii din cadrul A.B.A Crişuri au strâns de pe malurile apelor 178 de saci menajeri plini cu PET-uri, doze de aluminiu, cartoane, materiale textile şi pungi de plastic.

Sâmbătă 12 mai, reprezentanți ai Primăriei Oradea, ai poliției locale și ai liceelor din oraș au declanșat o amplă acţiune de salubrizare a malului Crişului Repede, între Podul „Cele Trei Crişuri” şi Podul Densusianu, pe un traseu de aproximativ 6 km.

Timp de o oră, și cei peste 150 de voluntari din cadrul A.B.A. Crişuri au strâns de pe malurile apelor 178 de saci menajeri plini cu PET-uri, doze de aluminiu, cartoane, materiale textile şi pungi de plastic.

„Întrucât în multe locaţii am găsit turişti veniţi la iarbă verde, am impărţit saci menajeri astfel încât, după plecarea acestora, malul apei să rămână aşa cum l-au găsit, adică curat.”

a declarat Pásztor Sándor, director ABA Crişuri.

Voluntarii din cadrul A.B.A Crişuri, alături de familiile acestora au igienizat 4500 de metri de cursuri de apă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult