Categorized | Social

Cele mai bune asistente medicale au fost premiate la Oradea

De ziua asistenților medicali, 12 mai, la Teatrul Regina Maria a avut loc decernarea și înmânare premiilor „Dr. Mózes Károly”. Premiile au fost înmânate de inițiatorul acestora, fostul ministru al Sănătății, Cseke Attila.

În cadrul evenimentului parlamentarul Cseke Attila a rememorat figura doctorului Mózes, spunând că această personalitate a Oradiei a lăsat în urma lui nu doar o carte cosiderată „Biblia” asistenților medicali, republicată până acum de 7 ori, ci este și fondatorul unei școli de specialitate în care s-au format serii de asistenți medicali pentru întreaga țară, ducând cu ei și faima acestor meleaguri.

„Premianții din acest an au dat dovadă de un devotament extraordinar în activitatea lor.

Dacă anul trecut la înmânarea primelor premii vorbeam despre un început de drum, acum pot vorbi deja despre o tradiție în decernarea acestora: un premiu pentru asistenții medicali din zona Partium.

De ziua mondială a asistenților medicali doresc să transmit tuturor celor ce lucrează în acest domeniu, în această specialitate, La Mulți Ani!”

a spus Cseke Attila.

Anul acesta, premiile au fost câștigate de Andru Lelia Catiușa (pentru înteaga activitate), Bunușiu Rodica, Péter Paraschiva Éva, Bihari Irma, Gózner Ecaterina și Nagy Ana Ecaterina.

Premiul „Dr. Mózes Károly” a fost înființat anul trecut de senatorul UDMR de Bihor, Cseke Attila, la acea vreme ministrul Sănătății.

Distincția se acordă în fiecare an și constă în câte un premiu și o statuetă pentru întreaga carieră și mai multe premii și plachete pentru activitatea profesională.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult