Categorized | Cultură

„Obsesiile” lui Alexandru Tomescu puse în scenă și la Oradea

La sfârșitul săptămânii trecute, vineri, 11 mai, a avut loc la Teatrul Regina Maria un spectacol din cadrul turneului „Stradivarius – Obsesii”, al cunoscutului violonist Alexandru Tomescu. Ineditul spectacolului l-a constituit traducerea în limbajul teatrului non-verbal a celor șase sonete compuse de Eugène Ysaÿe.

Aflat la cea de-a 5-a ediţie, spectacolul a făcut parte din turneul pe care Alexandru Tomescu îl face anual prin țară, cu scopul de a oferi publicului din mai multe oraşe ocazia de a asculta vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702.

La Oradea, deși prețul unui bilet a fost destul de piperat, sala a fost aproape plină, violonistul fiind aplaudat la scenă deschisă în mai multe rânduri.

Orădenii au fos surprinși nu doar de violonist ci și de cei doi actori Ana Pepine şi Paul Cimpoieru care au jucat câte o scenetă diferită din zona teatrului nonverbal pe fiecare piesă cântată de Tomescu.

În acest fel, formele elegante ale muzicii lui Eugène Ysaÿe, s-au împletit spectaculos cu scenele artistice ale interpretărilor celor doi actori, scene presărate cu elemente de balet. Toate au tratat însă viața de artist, cu neîmplinirile și angoasele ei.

Turneul Stradivarius a început pe 7 mai la Brașov și se va finaliza pe 29 mai la București.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult