Categorized | Social

Plantări noi în Oradea

Săptămâna a început promițător pentru iubitorii de arbori și arbuști. Primăria Oradea a decis să planteze 20 de arbori și 86 de arbuști pe malul Crișușui Repede între Podul de la S.C. Informatica și Podul Decebal.

Marți, 15 mai au fost plantaţi pe malul Crişului Repede, între Podul de la S.C. Informatica până la Podul Decebal, 20 de arbori (6 salcii, 6 mesteacăni şi 8 sorbus).

Miercuri, în aceeași zonă au mai fost plantați alți 86 de arbuşti din speciile spirea (cununiță, coronița miresei sau floarea miresei), pyracantha (arbustul veșnic verde) și forsythia (ploaie de aur) cu scopul de a completa ansamblul vegetal existent.

Plantările au fost executate de firma S.C. Paniman în baza contractului de servicii amenajare şi întreţinere spaţii verzi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult