Categorized | Social

Wireless de la Oradea la Debrecen

Petru a îmbunătăți comunicarea și accesul la internet în acestă regiune, Zona Metropolitană Oradea, în parteneriat cu Primăria din Debrecen, a început implementarea unei proiect de informatizare. Prin intermediul lui vor fi achiziţionate şi instalate 27 de pachete hotspots în spaţiul rural al ZMO şi în Debrecen și vor fi achiziţionate şi instalate 4 info-chioşcuri pentru cetăţeni și turişti.

În cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, 16 mai 2012, viceprimarul Rozália Biró, viceprimarul oraşului Debrecen, Pajna Zoltán şi directorul general al Zonei Metropolitane Oradea, Ciprian  Barna au prezentat un nou proiect al Zonei Metropolitane intitulat „Îmbunătăţirea comunicării şi accesului la Internet prin wireless la nivelul Zonei Metropolitane Oradea şi oraşului Debrecen”.

Proiectul DIGICONNECT este un proiect european realizat în cooperare cu municipiul Debrecen prin care se urmăreşte apropierea comunităţilor şi actorilor economici din zona frontalieră prin dezvoltarea instrumentelor de comunicare şi a accesului la Internet.

„Începem un capitol nou în ceea ce priveşte dezvoltarea Zonei Metropolitane Oradea şi Debrecen, prin intermediul unui proiect care oferă o nouă posibilitate pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat existente între cele două oraşe.

Doresc să subliniez importanţa colaborării dintre cele două structuri în cele două microregiuni, deoarece împreună suntem suficienţi de mari să avem un potenţial relevant la nivel economic şi turistic”

a spus, în cadrul conferinței Rozália Biró.

Directorul ZMO, Ciprian Barna a prezentat detaliile proiectului, nevoile şi problemele care au condus la realizarea lui, avantajele conexiunii Internet prin wireless, precum şi rezultatele estimate în urma proiectului.

Prin intermediul lui vor fi achiziţionate şi instalate 27 de pachete hotspots în spaţiul rural al ZMO şi în Debrecen. De asemenea vor fi achiziţionate şi instalate 4 info-chioşcuri care vor facilita accesul la diverse informaţii utile cetăţenilor și turiştilor.

Bugetul total al proiectului este de peste 437 de mii de euro, din care contribuţia UE este de 96 %, iar perioada de implementare este din 1 februarie 2012 până la 31 ianuarie 2013.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Wireless de la Oradea la Debrecen”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult