Categorized | Social

Wireless de la Oradea la Debrecen

Petru a îmbunătăți comunicarea și accesul la internet în acestă regiune, Zona Metropolitană Oradea, în parteneriat cu Primăria din Debrecen, a început implementarea unei proiect de informatizare. Prin intermediul lui vor fi achiziţionate şi instalate 27 de pachete hotspots în spaţiul rural al ZMO şi în Debrecen și vor fi achiziţionate şi instalate 4 info-chioşcuri pentru cetăţeni și turişti.

În cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, 16 mai 2012, viceprimarul Rozália Biró, viceprimarul oraşului Debrecen, Pajna Zoltán şi directorul general al Zonei Metropolitane Oradea, Ciprian  Barna au prezentat un nou proiect al Zonei Metropolitane intitulat „Îmbunătăţirea comunicării şi accesului la Internet prin wireless la nivelul Zonei Metropolitane Oradea şi oraşului Debrecen”.

Proiectul DIGICONNECT este un proiect european realizat în cooperare cu municipiul Debrecen prin care se urmăreşte apropierea comunităţilor şi actorilor economici din zona frontalieră prin dezvoltarea instrumentelor de comunicare şi a accesului la Internet.

„Începem un capitol nou în ceea ce priveşte dezvoltarea Zonei Metropolitane Oradea şi Debrecen, prin intermediul unui proiect care oferă o nouă posibilitate pentru dezvoltarea relaţiilor de parteneriat existente între cele două oraşe.

Doresc să subliniez importanţa colaborării dintre cele două structuri în cele două microregiuni, deoarece împreună suntem suficienţi de mari să avem un potenţial relevant la nivel economic şi turistic”

a spus, în cadrul conferinței Rozália Biró.

Directorul ZMO, Ciprian Barna a prezentat detaliile proiectului, nevoile şi problemele care au condus la realizarea lui, avantajele conexiunii Internet prin wireless, precum şi rezultatele estimate în urma proiectului.

Prin intermediul lui vor fi achiziţionate şi instalate 27 de pachete hotspots în spaţiul rural al ZMO şi în Debrecen. De asemenea vor fi achiziţionate şi instalate 4 info-chioşcuri care vor facilita accesul la diverse informaţii utile cetăţenilor și turiştilor.

Bugetul total al proiectului este de peste 437 de mii de euro, din care contribuţia UE este de 96 %, iar perioada de implementare este din 1 februarie 2012 până la 31 ianuarie 2013.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Wireless de la Oradea la Debrecen”

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult