Categorized | Social

O nouă bucată din promenada de pe malul Crișului a fost inaugurată

Amenajarea râului Crișul Repede în Oradea pe tronsonul cuprins între Pasarela Centru de Calcul – Pod Decebal, pe malul drept, a fost finalizată. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 7,5 milioane lei.

Lucrările au fost efectuate de Administrația Bazinală de Apă Crișuri (ABA) în colaborare cu Primăria Oradea.

ABA a amenajat zona de 514 metri de promenadă a malului drept prevăzută cu tencuială decorativă și balustradă metalică iar Primăria a plantat 106 arbori și arbusti, care au completat ansamblul vegetal existent, pe aliniamentul malului drept al Crişului Repede, între Podul de la S.C. Informatica până la Podul Decebal

„Odată cu aceste lucrări am finalizat de amenajat și al treilea tronson al malului drept al Crișului, care va face legătura între zona centrală și zona Densușianu.

Am montat 40 de stâlpi de iluminat si ca urmare a discuțiilor cu organizațiile ecologiste, am ales și arborii care au fost plantați”

a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Lucrările vor continua și în următoarea perioadă.

„În a doua parte a lunii iunie vom începe o nouă lucrare, tot în comun cu Primăria.

Vrem să consolidăm malul şi implicit promenada, ca să se poată construi parcarea subterană din strada Independenţei”

a spus și Pasztor Sandor.

Până la finalul acestei luni se vor încheia lucrările de regazonare a zonei și se va monta mobilierul urban, respectiv bănci și coșuri de gunoi.

Valoarea investiției este de aproximativ 7,5 milioane lei, din care 1 milion contribuția Primăriei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “O nouă bucată din promenada de pe malul Crișului a fost inaugurată”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] O nouă bucată din promenada de pe malul Crișului a fost inaugurată […]


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult