Categorized | Social

Povești cât o viață de om

Reprezentanţi ai municipalităţii au vizitat-o azi pe Maria Robotin, care pe data de 6 aprilie 2012 a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani. Ofiţerul stării civile a răsplătit-o cu o diplomă şi un buchet de flori, precum şi cu suma de de 1000 de lei din partea administraţiei locale.

Maria Robotin este al doilea locuitor al municipiului Oradea care a fost sărbătorit de municipalitate la frumoasa aniversare de 100 de ani.

„Tanti Maria ne-a împărtăşit câteva din reperele importante ale vieţii sale de o sută de ani. A avut o căsnicie fericită, a fost soţia unui preot greco-catolic, a lucrat 37 de ani ca învăţătoare, are doi copii – o fată şi un băiat, doi nepoţi şi 4 strănepoţi, a fost copil când soldaţii din primul război mondial au trecut prin faţa casei în care şi-a petrecut copilăria, respectiv mamă a doi copii când o unitate de soldaţi ai armatei române au trecut prin satul în care locuia.

În urmă cu 8 ani, la vârsta de 92 de ani, urmare a unei căzături în casă şi-a fracturat bazinul, motiv pentru care umblă cu ajutorul unui cadru în care se sprijină. Locuieşte împreună cu fiica sa, în vârstă de 76 ani în cartierul Rogerius din mun. Oradea.

Secretul vieţii lungi îl vede în gena moştenită de la părinţi, amintindu-şi, cu lacrimi în ochi că, tatăl ei a avut 87 de ani, respectiv mama 75 de ani când au părăsit această lume, mama murindu-i ca urmare a unei operaţii, însă sora mamei sale a trăit 100 de ani, iar fratele mamei peste 95 de ani. Nu a fost bolnăvicioasă, nu ia medicamente.” a relatat ofiţerul stării civile, după vizita.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult