Categorized | Social

Povești cât o viață de om

Reprezentanţi ai municipalităţii au vizitat-o azi pe Maria Robotin, care pe data de 6 aprilie 2012 a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani. Ofiţerul stării civile a răsplătit-o cu o diplomă şi un buchet de flori, precum şi cu suma de de 1000 de lei din partea administraţiei locale.

Maria Robotin este al doilea locuitor al municipiului Oradea care a fost sărbătorit de municipalitate la frumoasa aniversare de 100 de ani.

„Tanti Maria ne-a împărtăşit câteva din reperele importante ale vieţii sale de o sută de ani. A avut o căsnicie fericită, a fost soţia unui preot greco-catolic, a lucrat 37 de ani ca învăţătoare, are doi copii – o fată şi un băiat, doi nepoţi şi 4 strănepoţi, a fost copil când soldaţii din primul război mondial au trecut prin faţa casei în care şi-a petrecut copilăria, respectiv mamă a doi copii când o unitate de soldaţi ai armatei române au trecut prin satul în care locuia.

În urmă cu 8 ani, la vârsta de 92 de ani, urmare a unei căzături în casă şi-a fracturat bazinul, motiv pentru care umblă cu ajutorul unui cadru în care se sprijină. Locuieşte împreună cu fiica sa, în vârstă de 76 ani în cartierul Rogerius din mun. Oradea.

Secretul vieţii lungi îl vede în gena moştenită de la părinţi, amintindu-şi, cu lacrimi în ochi că, tatăl ei a avut 87 de ani, respectiv mama 75 de ani când au părăsit această lume, mama murindu-i ca urmare a unei operaţii, însă sora mamei sale a trăit 100 de ani, iar fratele mamei peste 95 de ani. Nu a fost bolnăvicioasă, nu ia medicamente.” a relatat ofiţerul stării civile, după vizita.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult