Categorized | Sport

FC Bihor, sublimă când nu mai contează!

FC Bihor a reușit să se impună în fața liderului Seriei a II-a, Gloria Bistrița cu 2-0. Victoria bihorenilor a fost însă facilitată de eliminarea lui Silvășan pentru o intrare de măcelar la Lupu și de lipsa de miză pentru echipa bistrițeană, calificată deja în Liga I.

Ce păcat, vor spune fanii care iubesc cu adevărat echipa bihoreană. Acum când nicio minune nu ar mai putea aduce echipa în primul eșalon fotbalistic, bihorenii joacă frumos și câștigă aproape meci de meci.

Ultima ispravă a fost cea din meciul cu liderul seriei, Gloria Bistrița. Deși echipa a jucat frumos, meritând victoria, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, întrucâ, pentru adversarii bihorenilor, meciul de la Oradea a fost doar unul de palmares.

Mai mult, victoria a fost facilitată și de gestul necugetat al lui Silvășan care, într-un duel aerian, i-a aplicat lui Lupu un cot în arcadă demn de competițiile de taekwondo.

Arbitrul Ovidiu Mazilu din Satu Mare a văzut faza și l-a eliminat pe bistrițean. Urmele atacului s-au văzut și pe brațul lui Silvășan, cotul acestuia fiind plin de sânge, în urma duelului.

Cu un om în plus pe teren bihorenii au presat adversarul reușind însă să deschidă scorul abia în repriza a doua. În minutul 50 FC Bihor beneficiază de un corner de pe stânga, Hadăr trimite spre poartă şi este blocat de Oghinciuc, balonul se plimbă prin careu şi tot Hadăr reuşeşte să trimită în poartă.

Chiar dacă avea un om în minus pe teren, Nae Manea a trimis pe teren, trei minute mai târziu, un atacant, încercând să recupereze diferența. Meciul se joacă pe contre dar bihorenii joacă inteligent și nu se lasă descoperiți în apărare.

Încercările de presing ale bistrițenilor sunt dejucate în minutul 79 când Hadăr reușește să înscrie din nou după centrarea lui M. Popa.

Gloria are ocazia de a reduce din diferență pe finalul partidei, în minutul 89, când Mărginean trimite un șut puternic, din afara careului care nimerește bara. Replica bihorenilor este promptă și doar o minune îi salvează pe bistrițeni de 3-0.

Florean este lansat excelent spre poarta adversă, portarul portarul Oghinciuc iese la blocaj, iar atacantul bihorean împinge mingea pe lângă portar spre poarta goală. Stan opreşte balonul, trimis prea încet, la un metru de linia porţii.

2-0 și FC Bihor acumulează 41 de puncte, cu 9 mai puțin decât ocupanta locului trei Gaz Metan Severin care are cele mai multe șanse să joace barajul pentru Liga I după retragerea licenței de către ocupanta locului 2, Politehnica Timișoara.

FC BIHOR: A. Popescu – Zanardini, Oltean (cpt), R. Lupu, Diarra – Coroian, Selagea, Sorian, Fl. Pop – Şulea, Florean;
Rezerve: Fildan – Bârză, Danci, M. Popa, Sfârlea, Hadăr, O. Popa; Antrenor: Gheorghe Ghiţ

GLORIA: Oghinciuc – Ţârcă, Stan, Reano, Isac – Mărginean, Feher – Pădurariu, Rogozan, Cafasso – Silvăşan; Rezerve: Botoşer – Fl. Pop, Peica, Dobrea, Nicoară, Curtuiuş, Voinea; Antrenor: Nicolae Manea

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult