Categorized | Sport

FC Bihor, sublimă când nu mai contează!

FC Bihor a reușit să se impună în fața liderului Seriei a II-a, Gloria Bistrița cu 2-0. Victoria bihorenilor a fost însă facilitată de eliminarea lui Silvășan pentru o intrare de măcelar la Lupu și de lipsa de miză pentru echipa bistrițeană, calificată deja în Liga I.

Ce păcat, vor spune fanii care iubesc cu adevărat echipa bihoreană. Acum când nicio minune nu ar mai putea aduce echipa în primul eșalon fotbalistic, bihorenii joacă frumos și câștigă aproape meci de meci.

Ultima ispravă a fost cea din meciul cu liderul seriei, Gloria Bistrița. Deși echipa a jucat frumos, meritând victoria, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, întrucâ, pentru adversarii bihorenilor, meciul de la Oradea a fost doar unul de palmares.

Mai mult, victoria a fost facilitată și de gestul necugetat al lui Silvășan care, într-un duel aerian, i-a aplicat lui Lupu un cot în arcadă demn de competițiile de taekwondo.

Arbitrul Ovidiu Mazilu din Satu Mare a văzut faza și l-a eliminat pe bistrițean. Urmele atacului s-au văzut și pe brațul lui Silvășan, cotul acestuia fiind plin de sânge, în urma duelului.

Cu un om în plus pe teren bihorenii au presat adversarul reușind însă să deschidă scorul abia în repriza a doua. În minutul 50 FC Bihor beneficiază de un corner de pe stânga, Hadăr trimite spre poartă şi este blocat de Oghinciuc, balonul se plimbă prin careu şi tot Hadăr reuşeşte să trimită în poartă.

Chiar dacă avea un om în minus pe teren, Nae Manea a trimis pe teren, trei minute mai târziu, un atacant, încercând să recupereze diferența. Meciul se joacă pe contre dar bihorenii joacă inteligent și nu se lasă descoperiți în apărare.

Încercările de presing ale bistrițenilor sunt dejucate în minutul 79 când Hadăr reușește să înscrie din nou după centrarea lui M. Popa.

Gloria are ocazia de a reduce din diferență pe finalul partidei, în minutul 89, când Mărginean trimite un șut puternic, din afara careului care nimerește bara. Replica bihorenilor este promptă și doar o minune îi salvează pe bistrițeni de 3-0.

Florean este lansat excelent spre poarta adversă, portarul portarul Oghinciuc iese la blocaj, iar atacantul bihorean împinge mingea pe lângă portar spre poarta goală. Stan opreşte balonul, trimis prea încet, la un metru de linia porţii.

2-0 și FC Bihor acumulează 41 de puncte, cu 9 mai puțin decât ocupanta locului trei Gaz Metan Severin care are cele mai multe șanse să joace barajul pentru Liga I după retragerea licenței de către ocupanta locului 2, Politehnica Timișoara.

FC BIHOR: A. Popescu – Zanardini, Oltean (cpt), R. Lupu, Diarra – Coroian, Selagea, Sorian, Fl. Pop – Şulea, Florean;
Rezerve: Fildan – Bârză, Danci, M. Popa, Sfârlea, Hadăr, O. Popa; Antrenor: Gheorghe Ghiţ

GLORIA: Oghinciuc – Ţârcă, Stan, Reano, Isac – Mărginean, Feher – Pădurariu, Rogozan, Cafasso – Silvăşan; Rezerve: Botoşer – Fl. Pop, Peica, Dobrea, Nicoară, Curtuiuş, Voinea; Antrenor: Nicolae Manea

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult