Categorized | Cultură

„Scripcarul pe acoperiş” face senzație și la Satu Mare

Teatrul Regina Maria din Oradea a participat în weekend la Festivalul Multicultural al Teatrului de Nord din Satu Mare, festival care se desfășoară în perioada 18-27 mai. Orădenii au fost cei care au și deschis evenimentul, cu povestea lăptarului Tevye şi a sătenilor din Anatevka. Sala i-a aclamat în picioare, minute în șir.

Primul spectacol, „Scripcarul pe acoperiş”, cu care orădenii au deschis festivalul, a înregistrat un succes deosebit, actorii fiind aplaudaţi la scenă deschisă în nenumărate rânduri, fiind scoşi la rampă la final de nu mai puţin de cinci ori!

Şi cel de-al doilea spectacol, „Biloxi Blues”, s-a bucurat de mare succes în rândul tinerilor, de această dată, sâmbătă, 19 mai.

Actorii au fost răsplătiţi cu multe aplauze, fiind ovaţionaţi la scenă deschisă. Ambele spectacole au avut supratitrare în limba maghiară.

La Festivalul Multicultural al Teatrului de Nord din Satu Mare sunt prezente 27 de spectacole de teatru şi de muzică, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult