Categorized | Social

Condiții europene pentru elevii de la „Andrei Șaguna”

Elevii de la Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna” au acum la dispoziție o unitate școlară performantă și cu laboratoare la standarne europene. Colegiul a fost reabilitat cu aproape 6 milioane de lei, bani obținuți în cea mai mare parte printr-un proiect REGIO.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută marți, 22 mai 2012, de către viceprimarul Florica Cherecheş împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, au fost prezentate lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare a Grupului Şcolar Andrei Şaguna din Oradea, lucrări care s-au realizat în baza unui contract de finanţare REGIO.

Acestea au fost demarate în 2 mai 2011, obiectivele specifice ale proiectului fiind reabilitarea suprafeţei de 1.027,29 mp, aferentă corpurilor B, B1, a halei nr. 5, îmbunătăţirea dotării celor 5 ateliere şi a 9 laboratoare existente în colegiu prin achiziţia de echipamente specifice moderne, amenajarea a 3 noi laboratoare pentru specializarea tinerilor în domeniile cerute pe piaţa locală, dotarea cu echipamente IT a unităţii şcolare, precum şi îmbunătăţirea serviciilor educaţionale oferite de Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna”.

Valoarea totală a finanţării a fost de aproape 6 milioane lei, iar cheltuielile efective de implementare s-au ridicat la aproape 3,5 milioane lei. Durata de implementare a proiectului a fost de 18 luni.

 „În municipiu există o lipsă evidentă de specialişti în domeniul tehnic, astfel încât orice investiţie în ateliere sau în laboratoare de specialitate, care vor pregăti specialişti în acest domeniu, este mai mult decât binevenită.

Prin reabilitarea şi dotarea Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna”, municipalitatea se poate mândri cu cel mai bine dotat grup şcolar din Oradea. Realizarea acestui proiect este rezultatul unui efort comun şi sper că de acum încolo sălile acestei instituţii să fie pline cu tineri dornici să studieze meserie”

a spus viceprimarul Oradiei, Florica Cherecheș.

În cadrul colegiului studiază 1.412 elevi, care în urma reabilitării, modernizării şi dotării cu aparatură specifică vor putea studia la standarde înalte.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult