Categorized | Social

Debut în arta fotografică

Clubul Fotografic Nufărul va organiza joi, 24 mai 2012, la ora 17:00, în sala de studio a Clubului, din Palatul „Vulturul Negru” din Oradea, expoziția de debut a unei noi serii de absolvenți. Cei 8 fotografi au pregătit o expoziție cu nu mai puțin de70 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică ridicată.

La sfârşitul lunii martie 2012, a debutat un nou curs intensiv de tehnică şi artă fotografică organizat pentru începători şi susţinut de artistul fotograf Ştefan Tóth, fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Cursul a debutat  în prezenţa a 9 participanţi la sediul cunoscutului Fotoclub din Oradea din Palatul „Vulturul negur” din Oradea.

În ciuda faptului că acest curs a avut o durată doar de o lună şi jumătate cu un program intens, cursaţii au avut posibilitatea să însuşească o serie de cunoştinţe despre istoria fotografiei, estetica şi compoziţia imaginii fotografice, despre aparatul de fotografiat analog şi digital, procesul negativ şi pozitiv alb-negru şi color şi diapozitive color.

Cursanţii au putut urmări deasemeni expuneri despre post-procesarea imagini fotografice, precum şi despre genurile artei fotografice. În perioada de derularea cursului participanţii au avut posibilitatea să admire sute de fotografii artistice, respectiv să analizeze împreună cu conducătorul cursului lucrările prezentate.

În cadrul cursului a avut loc şi o deplasare cu aparatul fotografiat analog şi digital, în centrul istoric al Municipiului Oradea.

După fotografierea filmelor alb-negru fiecare cursant şi a developat singur filmele expuse, după care au avut posibilitatea să-şi mărească cu ajutorul unor aparate de mărit analog 15 de fotografii, de format carte poştală. Au fost selecţionate şi fotografiile color realizate cu ocazia unor deplasări de creaţii individuale.

Din lucrările de examen a celor 8 absolvenţi: Mónika Boros, Lavinia Brie, Alexandrina Minerva, Delia Maria Darie, Anamaria Lazăr, Ingrid Musák, Lilla Brigitta Magyar, Renáta Varga şi Tiberiu Rosenzveig, va fi organizată o expoziţie de fotografie de cameră, care va fi vernisată cu ocazia festivităţii de închidere a cursului joi, 24 mai 2012, la ora 17:00, în sala de studio a Clubului Fotografic „Nufărul”, din cadrul Palatului „Vulturul Negru” din Oradea.

În cadrul vernisajului, la care vor participa pe lângă absolvenţii cursului, şi membrii lor de familie, vor fi înmânate de către artistul fotograf Ştefan Toth şi certificatele de absolvire a cursului.

În ciuda faptului că numărul cursaţilor a fost sub media generală, absolvenţii vor prezenta publicului peste 70 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică ridicată.

Momentele muzicale, vor fi oferite absolvenţilor şi publicului prezent la vernisaj, de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Cvartetului de coarde „Varadinum”.

Expoziţia absolvenţilor, intitulată „Debut C/ 2012”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până în data de 25 iunie 2012, iar intenţiile de vizitare, vor fi anunţate la telefoanele 0741.212.111 sau 0726.292.111.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult