Categorized | Social

Debut în arta fotografică

Clubul Fotografic Nufărul va organiza joi, 24 mai 2012, la ora 17:00, în sala de studio a Clubului, din Palatul „Vulturul Negru” din Oradea, expoziția de debut a unei noi serii de absolvenți. Cei 8 fotografi au pregătit o expoziție cu nu mai puțin de70 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică ridicată.

La sfârşitul lunii martie 2012, a debutat un nou curs intensiv de tehnică şi artă fotografică organizat pentru începători şi susţinut de artistul fotograf Ştefan Tóth, fondatorul şi preşedintele Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea. Cursul a debutat  în prezenţa a 9 participanţi la sediul cunoscutului Fotoclub din Oradea din Palatul „Vulturul negur” din Oradea.

În ciuda faptului că acest curs a avut o durată doar de o lună şi jumătate cu un program intens, cursaţii au avut posibilitatea să însuşească o serie de cunoştinţe despre istoria fotografiei, estetica şi compoziţia imaginii fotografice, despre aparatul de fotografiat analog şi digital, procesul negativ şi pozitiv alb-negru şi color şi diapozitive color.

Cursanţii au putut urmări deasemeni expuneri despre post-procesarea imagini fotografice, precum şi despre genurile artei fotografice. În perioada de derularea cursului participanţii au avut posibilitatea să admire sute de fotografii artistice, respectiv să analizeze împreună cu conducătorul cursului lucrările prezentate.

În cadrul cursului a avut loc şi o deplasare cu aparatul fotografiat analog şi digital, în centrul istoric al Municipiului Oradea.

După fotografierea filmelor alb-negru fiecare cursant şi a developat singur filmele expuse, după care au avut posibilitatea să-şi mărească cu ajutorul unor aparate de mărit analog 15 de fotografii, de format carte poştală. Au fost selecţionate şi fotografiile color realizate cu ocazia unor deplasări de creaţii individuale.

Din lucrările de examen a celor 8 absolvenţi: Mónika Boros, Lavinia Brie, Alexandrina Minerva, Delia Maria Darie, Anamaria Lazăr, Ingrid Musák, Lilla Brigitta Magyar, Renáta Varga şi Tiberiu Rosenzveig, va fi organizată o expoziţie de fotografie de cameră, care va fi vernisată cu ocazia festivităţii de închidere a cursului joi, 24 mai 2012, la ora 17:00, în sala de studio a Clubului Fotografic „Nufărul”, din cadrul Palatului „Vulturul Negru” din Oradea.

În cadrul vernisajului, la care vor participa pe lângă absolvenţii cursului, şi membrii lor de familie, vor fi înmânate de către artistul fotograf Ştefan Toth şi certificatele de absolvire a cursului.

În ciuda faptului că numărul cursaţilor a fost sub media generală, absolvenţii vor prezenta publicului peste 70 de fotografii alb-negru şi color, de o valoare artistică ridicată.

Momentele muzicale, vor fi oferite absolvenţilor şi publicului prezent la vernisaj, de către artistul Thurzó Sándor József, reprezentantul Cvartetului de coarde „Varadinum”.

Expoziţia absolvenţilor, intitulată „Debut C/ 2012”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, până în data de 25 iunie 2012, iar intenţiile de vizitare, vor fi anunţate la telefoanele 0741.212.111 sau 0726.292.111.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult