Categorized | Social

Nici nu au fost bine plantați că au și fost furați

Primăria Oradea a finalizat în această săptămână plantările de arbuşti şi flori perene, începute sâmbătă în centrul civic, în zona cuprinsă între Piaţa Mare şi  sensul giratoriu.În total au fost plantaţi 250 de bucăţi de arbuşti pereni (spirea, heuchera) şi flori perene (salvie şi hemerocallis).

Din păcate, marți, 22 iunie, după finalizarea plantărilor, între orele 11:00 şi 15:00, un individ a smuls şi a furat 16 dintre arbuştii ornamentali plantaţi.

Lucrările au fost realizate de RER, în baza contractului subsecvent de lucrări, destinate amenajării Lotului II şi au cuprins pe lângă plantare şi amenajarea zonelor cu piatră ornamentală (albă şi roz).

În toată zona centrului civic, RER a mai plantat 20.000 de flori anuale, respectiv begonia şi catharanthus.

În ceea ce priveşte acţiune de însămânţare cu gazon, de la mijlocul lunii aprilie şi până în prezent, au fost însămânţaţi cu gazon aproape 12.000 mp de teren.

Astfel, S.C. Adenandra a însămânţat în baza contractului subsecvent de lucrări, zona Splaiul Crişanei intersecţie cu Oneştilor (semănat gazon şi plantarea a 30 de arbori), malul stâng al Crişului Repede – taluz – Aleea Gojdu (semănat gazon), aliniamentul str. Tudor Vladimirescu – de la primărie până la întersecţia cu B-dul Decebal şi scuarul de lângă Podul Sovata – zona de lângă aparatul de fitness.

IchimVasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult