Categorized | Social

De ziua instituției, cele două clădiri ale Școlii „Avram Iancu” au fost inaugurate

Primăria Oradea a inaugurat vineri, 25 mai, cele două corpuri de clădire ale Şcolii cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, corpuri care au fost complet modernizate şi dotate pe bani europeni. Evenimentul a coincis cu „Zilele Şcolii Avram Iancu”, astfel că în curtea unităţii de învăţământ elevii au fost protagoniștii mai multor momente artistice.

Lucrările de reabilitare, extindere şi modernizare a corpurilor B şi C de la Şcoala „Avram Iancu”, situată pe str. Gh. Pop de Băseşti, au demarat  în luna octombrie a anului 2010 în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (REGIO).

La inaugurare au participat primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florica Cherecheş, coordonatorii Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, reprezentanţii Administraţiei Imobilare Oradea, dar şi reprezentanţii altor instituţii şi autorităţi din municipiu.

Pentru început, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, Dumitru Sim a realizat o prezentare a proiectului, cuprinzând toate datele generale, datele specifice, dar şi particularităţile de ordin tehnic ale proiectului.

„Doresc să-mi exprim mulţumirea faţă de administraţia locală, pentru sprijinul acordat şcolii noastre, prin implicarea directă a echipei Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, echipă care a accesat proiectul pe fonduri europene, făcând astfel posibilă modernizarea şi dotarea celor două corpuri.

Pe viitor, ne dorim un echilibru între şcolile centrale şi şcolile de cartier.

Astfel, promitem să aducem performanţe şi să demonstrăm, că merităm din plin ceea ce avem azi”

a spus și directoarea şcolii, Gherghina Barbu.

Cenușăreasa transformată în prințesă

Viceprimarul Florica Cherecheş s-a adresat profesorilor şi copiilor prezenţi în curtea şcolii:

„Mă bucur de tot ceea ce văd acum, iar ceea ce văd este o cenuşăreasă transformată în prinţesă. Mă bucură faptul, că această şcoală a devenit acum, în urma acestor lucrări de modernizare, una dintre cele mai frumoase şcoli din Oradea.

Primăria Oradea şi-a îndeplinit misiunea, rămâne ca profesorii şi voi copiii, să menţineţi în continuare această imagine, să fiţi responsabili, să obţineţi rezulate bune în activitatea voastră şcolară, să fiţi mândri şi să aveţi grijă de tot ceea ce aveţi aici”.

Primarul Ilie Bolojan a mulţumit managerului de proiect, Anca Trifan, celorlalţi colegi de la Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională implicaţi în ducerea la bun sfârşit a acestui proiect, dar şi constructorilor care au executat lucrarea.

Totodată, primarul Ilie Bolojan s-a adresat copiilor, spunându-le că în această vară Primăria Oradea va lua toate măsurile pentru a asfalta curtea şcolii, iar până la începerea noului an şcolar şi strada Gh. Pop de Băseşti.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult