Categorized | Oradea

Gafă de proporții în USL! Șef de-o zi și-un weekend la Inspectoratul Școlar Bihor

Ca la noi la nimeni! După ce l-au mazilit pe PDL-istul Dorel Luca, USL-iștii l-au pus șef la Inspectorat Școlar Județean Bihor pe PSD-istul Dan Matei pentru ca să îl înlocuiască după numai trei zile cu liberalul Daniel Negrean. Gafa de proporții a fost explicată pueril de prefectul Claudiu Pop. Cică un funcționar din ministerul Educației ar fi greșit și i l-ar fi propus ministrului pe Dan Matei. Iar acesta, ca ministrul, a semnat!

Goana după funcții și banii îi face pe USL-iști să facă gafe impardonabile. După ce proaspăt alesul Victor Ponta a schimbat la Educație o agramată cu un plagiator, ministrul interimar al Educației, PSD-istul Liviu Pop îl numește șef peste Inspectoratul Școlar Județean Bihor pe un social democrat de-al lui, adică pe Dan Matei.

Liberalii contestă însă numirea în baza protocolului încheiat în cadrul USL așa că după numai un weekend și o zi, Liviu Pop îl numește pe liberalul Daniel Negrean la conducerea Inspectoratului.

Toate acestea pe fondul declarațiilor aceluiași „om cu coloană vertebrală”, Victor Ponta care promisese că nu va schimba șefii de la Inspectoratele din țară până la alegeri.

De râsul curcilor!

În loc să recunoască și să își asume eroarea făcută în interiorul USL Bihor, proaspătul prefect Claudiu Pop a dat vina pe un funcționar de la Ministerul Educației care, chipurile, depășindu-și atribuțiile, ar fi făcut propunerea pentru numirea lui Dan Matei.

„Eu am auzit de la domnul Luca despre această numire vineri pe la ora 17:00. Am luat apoi legătura cu ministrul Educației care, după ce a verificat, a spus că un funcționar, nu vă pot da numele pentru că nu îl cunosc și nici nu este relevant, a făcut această greșeală”

a explicat, halucinant, prefectul PSD-ist Claudiu Pop.

ntrebat dacă ministrul nu ar fi trebuit să se consulte cu cei din Bihor cu privire la numire, Claudiu Pop a spus că așa ar fi fost normal dar că

„ministrul nu a greșit cu nimic. A fost vina unui funcționar care și-a depășit atribuțiile”.

Culmea este însă că atât Dan Matei cât și Daniel Negrean i-au mulțumit și l-au felicitat pe PDL-istul Dorel Luca pentru că „a avut de luat decizii și grele pe această perioadă de criză”. I-au mulțumit dar l-au decapitat.

Toate acestea s-au întâmplat însă, sub ochii a câtorva zeci de mii de cadre didactice, elevi și părinți care vor avea acum o încredere nemărginită în instituția care schimbă trei șefi într-o situație și își justifică această gafă printr-o „eroare a unui funcționar” căruia, evident, „nu-i spui numele”!

La evenimentul de învestire a noului inspector școlar au participat alături de politicieni, dascăli și funcționari ai Inspectoratului și foștii inspectori Dorel Luca și Dan Matei, viceprimarul Florica Cherecheș și inspectorul șef adjunct Kery Hajnal.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult