Categorized | Cultură

Teatrul Regina Maria va avea un sfârșit de săptămână bogat în evenimente

Teatrul Regina Maria întreprinde în acest sfârșit de săptămână o serie de activități la care orpdenii sunt invitați să participe. Printre ele se numără o reprezentanție gratuită  a piesei „Vrăjitorul din oz” în Orășelul Copiilor dar și deplasări la festivaluri din Petroșani și Sibiu.

Prima dintre activitățile care merită amintite este participarea la Bursa Spectacolelor de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

O delegaţie a Teatrului Regina Maria va fi prezentă zilele acestea la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (25 mai – 3 iunie) la Bursa Spectacolelor.

Evenimentul (31 mai – 2 iunie) reprezintă singura platformă de prezentare a actului cultural în țara noastră, reunind artiști și manageri ce își prezintă oferta de spectacole, caută soluții pentru promovarea schimbului cultural și leagă parteneriate.

Vineri, 1 iunie, Trupa Arcadia, va prezenta la Festivalul „Feţi Frumoşi, Zâne Bune şi Ilene Cosânzene” de la Teatrul Dramatic Ion. D. Sîrbu de la Petroşani, de Ziua Copilului, spectacolul cu decoruri 3D, „20.000 De Leghe Sub Mări” în regia artistică a lui Radu Dinulescu.

Spectacolul va avea loc de la ora 11:00, în sala mare a Teatrului.

Cei mai mici dintre orădeni vor avea ocazia să vadă, tot de Ziua Copilului, piesa „Vrăjitorul Din Oz” (în regia artistică a lui dan Mirea), gratuit, în Orăşelul Copiilor.

Spectacolul de vineri va începe la ora 10:30 în Amfiteatrul în aer liber de la Orăşelul Copiilor din Rogerius. Povestea lui Dorothy, a lui Toto şi a Marelui Oz îi va încânta pe toţi cei mici şi pe cei mari, deopotrivă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult